eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

U20-as válogatott: a visszavágás világbajnoki elődöntőt érne

Ma este nyolc órától az olaszokkal játszik az elődöntőbe jutásért az U20-as magyar labdarúgó-válogatott az egyiptomi korosztályos világbajnokságon. A legjobb négy közé kerülés korábban még egyszer sem sikerült.

 A magyarok már a csoportból való továbbjutással elérték eddigi legjobb eredményüket, egyúttal a csehek elleni nyolcaddöntőbeli sikerrel lezártak egy 1954 óta tartó rossz sorozatot. A felnőtt válogatott eredményeit is figyelembe véve ekkor nyert magyar csapat legutóbb világbajnokságon a kieséses szakaszban. Egyénként a csehek elleni 11-espárbaj az első volt a magyarok történetében hivatalos FIFA-tornán.

A ma esti rivális olaszok eddig kétszer jutottak a nyolc közé az U20-as világbajnokságokon, ám 1987-ben Chilétől, négy évvel később pedig Marokkótól szenvedtek vereséget a negyeddöntőben.

A magyar és az olasz csapat tavaly a csehországi U19-es Európa-bajnokság elődöntőjében találkozott egymással: Plzenben Fernando Martin Forestieri góljával 1-0-ra az olaszok nyertek. Az akkori keretekből a magyaroknál kilenc, az olaszoknál mindössze hat játékos tagja a mostani együttesnek is.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi edzője az InfoRádiónak adott interjúban nagy bravúrnak nevezte, hogy a csapat eljutott a negyeddöntőig, de arról is beszélt, hogy szívesen szereznének még kellemesebb meglepetést.

Az olaszok ellen vélhetően nagy szükség lesz a kapus Gulácsi Péter bravúrjaira. A Liverpoolban szereplő futballista kedden a tizenegyespárbajban ötven százalékos hatékonysággal hárította a csehek lövéseit, ezzel főszerepet játszott a sikerben.

A magyar-olasz negyeddöntő nyolc órakor kezdődik Szuezben. A programban fél öttől szerepel a Dél-Korea—Ghána meccs, míg a Brazília-Németország és a Costa Rica-Egyesült Arab Emirátusok negyeddöntőt holnap rendezik.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×