eur:
389.22
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Baráth Etele: Sikeres volt az év, de minden tartalékot felemésztett

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége 2012 végéig meghosszabbítja Storcz Botond felnőtt- és Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitány szerződését. A szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy eddig mindkét szakvezető rendkívül energikusan dolgozott. Baráth Etele kiemelte:: a sportág sikeresen szerepelt idén, de a szövetség nehéz helyzetben van.

Nagyszerű évet zárt a magyar kajak-kenu - mondta az InfoRádiónak Baráth Etele. A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke kiemelte: a serdülők, az ifjúságiak és az U23-asok soha nem látott eredményességgel szerepeltek a világversenyeken, és a felnőtt vb-n is a magyarok végeztek a nemzetek rangsorának élén. Az eredményesség mellett a szövetség elnöke fontosnak nevezte azt is, hogy közel 3 ezer gyerek indult el a korosztályos bajnokságon, vagyis a sikerek hatására sokan kezdenek el kajak-kenuzni.

Baráth Etele ugyanakkor elismerte, a szövetség nehéz anyagi helyzetben van, hiszen ez az év minden tartalékot felemésztett.

Az elnök a szakmai kihívások közé sorolta, hogy a londoni olimpia műsorán a 200 méteres számok szerepelnek, ezekre más módon kell felkészülni, valamint meg kell oldani a leginkább férfi kajakban látható generációs problémákat a londoni játékokig.

A szövetség elnöksége ügy döntött, 2012 végéig meghosszabbítja Storcz Botond felnőtt- és Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitány szerződését. Baráth Etele szerint mindkét szakvezető energikusan dolgozik, sok időt ölnek a sportba. Storcz Botond következetes, ami a rendteremtés alapvető feltétele - tette hozzá.

Az első év a beilleszkedéssel telt mindkettejüknél, így most az új szellemet rendszerbe kell vinni, és a londoni olimpiáig napra pontos ütemtervet kell készíteni, vagyis még kemény munka vár a két edzőre - emelte ki Baráth Etele.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Nem mindegy, hogy miért növekedett 0,8%-kal a magyar gazdaság 2024 első félévében, így csak a részletek és a második féléves adatok ismeretében lehet majd látni, hogy tovább cikk-cakkozunk-e vagy tartósabb növekedési pályára álltunk. Az ugyanakkor már most látszik, hogy a külpiacokra termelő feldolgozó vállalatok egyhamar nem fognak ipari növekedést stimulálni – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt a keddi GDP-adat kapcsán a Checklist csütörtöki adásában Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. Az adás második részében Mohos Kristóf,  a Portfolio részvényelemzője volt a vendégünk, akit az üzemanyagárak körüli kavarásról kérdeztünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×