INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Az MLSZ elnöke szurkolókkal tárgyalt

InfoRádió / MTI
Konstruktív megbeszélést folytatott egymással Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke és a találkozót kezdeményező Összmagyar Szurkolói Szövetség (ÖSZSZ) háromfős küldöttsége.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a keddi egyeztetésen a drukkerek képviselői konkrét és operatív ígéretet kaptak az elnöktől. Így például egy tagjuk jelen lehet csütörtök délelőtt az élvonalbeli bajnokság első időpont-egyeztető ülésén, ezzel elősegítve azt az igényüket, hogy a mérkőzések "szurkolóbarát" időpontban legyenek. Kisteleki továbbá támogatta az egész szezonra vonatkozó rögzített időpontok bevezetését.

Az MLSZ vezetője szerint rendszeres ellenőrzések lesznek a stadionokban, amely kiterjed a mellékhelyiségek állapotára és a büfék kínálatára is, amennyiben pedig hiányosságokat találnak, akkor felszólítják az adott klubot a változtatásra, hogy a a szurkolók általános kényelemérzete javuljon a stadionokban.

Az ÖSZSZ egységes vendégjegyárral kapcsolatos kérését Kisteleki az NB I-es bizottság elé terjeszti, s mint mondta, ott azt szorgalmazza, hogy támogassák az indítványt, mivel a labdarúgás a szurkolókért van. Kisteleki azt is megígérte, hogy konzultációs joggal olyan bizottságokban is szerepet kaphatnak a szurkolók, amelyben őket érintő kérdés kerül napirendre.

A biztonsági cégekkel kapcsolatban azt kérte az ÖSZSZ, hogy kizárólag a törvényben meghatározott formában végezhessék feladatukat, és csak abban az esetben kaphassanak engedélyt munkavégzésre, ha az adott szezon előtt egyeztetnek az ÖSZSZ-szel. A szurkolói szervezet többek között a jogszabályban tiltott eszközök, így például vipera alkalmazását kifogásolta. Az MLSZ-elnök azt válaszolta, hogy klubokkal kell felvenni a kapcsolatot, de ha gondjaik akadnak, akkor azt jelezzék az MLSZ biztonsági igazgatója felé.

Az egyetlen pont, amiben nem volt egyetértés, az a szólásszabadság és szabad véleménynyilvánítás joga a stadionokban. Az MLSZ szerint ez ügyben további jogértelmezésre van szükség.

A felek úgy álltak fel, hogy a konzultációt folytatni kell, s két hét múlva megvizsgálják, hogy megkezdődtek-e azok a folyamatok, amelyekben most megállapodtak.

A címlapról ajánljuk