eur:
396.11
usd:
354.53
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A Real Madrid elnökjelöltjét a Barcelona motiválja

Hivatalosan is bejelentette Florentino Pérez, hogy indul a Real Madrid elnöki posztjáért. Az üzletember nem árulta el, hogy kikkel erősítené meg a királyi gárdát, de Cristiano Ronaldót dicsérte. Mindenképpen számít Zinedine Zidane-ra a stábjában.

Megpályázom a Real Madrid elnöki tisztségét - jelentette be Florentino Pérez csütörtöki sajtótájékoztatója elején, amelyet óriási sajtóérdeklődés kísért. A sportvezető elmondta, azért nem állt a nyilvánosság elé az elmúlt hónapokban, mert nem akarta megzavarni a klub működését, de az utóbbi időszakban olyan események történtek, amelyekre arra késztették, hogy ismét szálljon harcba a klubelnökségért.

A korábbi presidente elismerte, hibázott, amikor 2006-ban lemondott. Élesen bírálta a Real Madridnál az elmúlt években alkalmazott irányvonalat.

Pérez hangsúlyozta: modern terveket kíván a szurkolóknak bemutatni, de azt nem jelentette ki, hogy ő lenne a klub megmentője. Konkrét terveiről nem árult el semmit, így azt sem lehetett megtudni, ki lenne az edző és mely játékosokat igazolná le megválasztása esetén. "Olyan játékosok jöhetnek számításba, akik méltóak a Real Madridhoz" - mondta, és az újságírók által felvetett nevekre kitérő választ adott. Cristiano Ronaldóról annyit mondott, ő a világ legjobbja.

Az elnökjelölt hangsúlyozta: az idén remeklő Barcelona nem rémiszti el, éppen ellenkezőleg, motiváló hatása van. "Olyan csapatot kell építenünk, amely felveszi a verseny a Barcelonával, a Chelsea-vel és a Manchester Uniteddel. Uralni akarjuk a világ futballját a következő években."

Az üzletember megválasztása esetén számít Jorge Valdanóra, aki korábban sportigazgatóként segítette a klubot, valamint Zinedine Zidane-ra is.

Florentino Pérez 2000 és 2006 között már volt a Real elnöke, irányításával egy BL-t és két bajnoki címet szerzett a gárda. Õ hozta a csapathoz Luis Figót, Zinedine Zidane-t, Ronaldót, David Beckhamet és Michael Owent.

A Real Madridnál azért kell elnökválasztást tartani, mert a botrányokba keveredett Ramón Calderón januárban lemondott. A választást június 14-én tartják.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×