eur:
385.54
usd:
354.35
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Orosz dollármilliomosok ellen lép jégre hokiválogatottunk

A Milan futballistáinak budapesti vendégjátéka mellett még egy sportágban találkoznak magyarok a legszűkebb világelit képviselőivel szerda este. Az orosz válogatott este negyed nyolckor a svájci Sierre-ben játszik a magyar csapattal.

A 2008-as világbajnok orosz együttest a kétszeres olimpiai, négyszeres világbajnok Vjacseszlav Bikov irányítja. A svájci világbajnokságra összehívott keretében tizenkilencen játszanak a hazai bajnokságban, hatan az NHL-ben. Az Oroszországban játszók többsége a baskiriai, azaz ufai Szalavat Julajev, valamint a tatárföldre való FK Barszból, illetve legendás CSZKA Moszkvából kerül ki.

A légiósok névsorából hiányzik a világ legjobb jégkorongozójának tartott Alekszandr Ovecskin, a Washington Capitals csillaga, akinél jövedelmezőbb szerződést még senkivel sem kötöttek az észak-amerikai ligában. Nem lesz ott Svájcban az óriási formában lévő, a mostani szezonban, egyébként Ovecskint követve, az NHL pontkirályának járó Art Ross Trophyt elnyerő Jevgenyij Malkin (Pittsburgh Penguins), illetve Alekszej Kovaljov (Montreal Canadiens) és Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings) sem.

Játszani fog ellenben Ilja Kovalcsuk, az Atlanta Thrashers játékosa, az NHL 2004-es társgólkirálya, a 2010-es orosz olimpiai válogatott csapatkapitánya.


 Ugyancsak nagy név Alekszandr Frolov, az LA Kings csatára, aki a legutóbbi két teljes évben egyaránt klubja második legponterősebb játékosa volt.



Két játékos képviseli a Phoenix Coyotes csapatát: Dmitrij Kalinyin és Ilja Brizgalov. Brizgalov az egyik a kweretből, aki megnyerte már a Stanley Kupát is (2007, Anaheim), a másik Oleg Tverdovszkij (2003, New Jersey)

A magyar válogatott története során mindössze egyszer, 1964-ben játszott a szovjet válogatottal, 1964-ben 19-1-re kikapott. Az orosz csapat ellen most először lép jégre.

Az orosz keret
Kapusok: Ilja Brizgalov (Phoenix Coyotes), Alekszandr Jeremenko (Szalavat Julajev), Vaszilij Kosecskin (Lada Togliatti)
Hátvédek: Ilja Nyikulin (AK Barsz), Vitalij Atjusov (Metallurg Magnyitogorszk), Konsztantyin Kornyejev (CSZKA Moszkva), Vitalij Proskin (Szalavat Julajev), Vitalij Visnyevszkij (Lokomotiv Jaroszlavl), Oleg Tverdovszkij (Szalavat Julajev), Dmitrij Kalinyin (Phoenix Coyotes), Anton Volcsenkov (Ottawa Senators), Gyenyisz Grebeskov (Edmonton Oilers)
Csatárok: Gyenyisz Zaripov (AK Barsz), Alekszej Morozov (AK Barsz), Alekszej Tyeresenko (Szalavat Julajev), Szergej Mozjakin (Atlant Moszkva), Anton Kurjanov (Avangard Omszk), Pjotr Szcsasztlivij (CSZKA Moszkva), Oleg Szaprikin (CSZKA Moszkva), Alekszandr Radulov (Szalavat Julajev), Alekszandr Perezsogin (Szalavat Julajev), Konsztantyin Gorovikov (CSZKA Moszkva), Szergej Zinovjev (Dinamo Moszkva), Ilja Kovalcsuk (Atlanta Thrashers), Alekszandr Frolov (Los Angeles Kings)

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×