eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Nézze meg, mit tudnak a Milan futballsztárjai! - videókkal

Sztárok armadája a Milan Budapestre érkező kerete, noha több nagymenő is otthon maradt! Három aranylabdás, aztán a világ leghíresebb futballistája, illetve az egyetlen labdarúgó, aki három különböző klubbal megnyerte a Bajnokok Ligáját. Mind a Milan alkalmazottjai, s mind itt lesznek. A német transfermarkt.de szakportál 319 millió euróra becsüli a piros-feketék játékosainak piaci értékét. Az inforadio.hu bemutatja a Milan budapesti alaptizenegyét a szerda esti, a magyar ligaválogatott elleni találkozó előtt.

Zeljko Kalac,

a horvát származású ausztrál kapus e találkozóra harmadik számú kapusból első számúvá válik. Hollandiából, a Rodától került Olaszországba. Majd a Perugiától igazolt a Milanba, hihetetlenül hosszú végtagjai miatt a Pók becenevet ragasztották rá. A bajnokság a mostani szezonban még nem védett, Abbiati és Dida mögött nem kapott játéklehetőséget. A sztárcsapatok kapusai közül ő a világ legmagasabb kapusa.



Felipe Mattioni

januárban kölcsönbe szerződött a Milanba, hivatalos mérkőzésen még nem játszott a csapatba. Egyelőre a gyorsasága mellett arról a leghíresebb, hogy éppen abban a nyolcvanezres, brazil létékkel, kisvárosban született, mint a szövetségi kapitány, Dunga. Nem rossz ómen. Brazíliában egyébként a Gremio játékosa volt, a Milan hívei pontosan tudják, hogy a Porto Alegre-i alakulat volt Ronaldinho egyetlen brazíliai profi klubja.



Philippe Senderos

svájci válogatott, de az édesapja spanyol, az édesanyja pedig szerb. Õ beszél franciául, spanyolul, németül, angolul, portugálul, s most már olaszul is. Tagja volt a 16 évesek között nagy meglepetésre Európa-bajnoki címet nyert svájci válogatottnak, majd az Arsenalhoz került. A Milanban az első idényét tölti.

Thiago Silva

a nagy ismeretlen. Miután brazil, s nincs európai uniós útlevele, tavasszal hivatalos mérkőzéseken nem játszhat az olasz klubban. Barátságos meccseken igen, ezért is valószínű, hogy Budapesten is látjuk. Õ jövő Milanjának egyik pillére, az a középhátvéd, akire régóta szüksége van a piros-feketéknek. A 25 éves, ötszörös válogatott védő a pályafutása elején az FC Porto és a Dinamo Moszkva tagja is volt - mostanra mintha kicserélték volna. Óriási lövőerejű, klasszis védő.



Marek Jankulovski

három Európa-bajnokságon és egy világbajnokságon játszott a cseh válogatottban - egyébként apai ágon nem cseh, hanem macedón. 2000-ben, 23 évesen került Olaszországba, a Napoli, majd az Udinese játékosa volt. 2005 nyara óta futballozik az AC Milanban.



David Beckham

a világ leghíresebb futballistája, az ő nevét ismerik a legtöbben a játék iránt cseppet sem érdeklődők közül is. A Manchester United nevelése, 2003 és 2007 között a Real Madridban játszott, majd a Los Angeles Galaxy tagja volt. Januárban a Milan két hónapra kölcsönvette, s az angol válogatott középpályás olyan jól játszott, hogy az olasz klub kierőszakolta a kölcsönszerződés meghosszabbítását. Beckham e fura kettősség jellemzi: extravagancia a pályán kívül, s hihetetlen alázat a futball iránt a pályán. A földkerekség leggazdagabb labdarúgója.

Mathieu Flamini

ugyancsak az Arsenalból került a Milanhoz. A francia középpályás az Olympique Marseille csapatától igazolt a londoni Ágyúsokhoz, a 2007-2008-as volt az eddigi legjobb szezonja. Bár tavasszal többet játszik, mint ősszel, egyelőre még nem közelítette meg angliai formáját. Huszonöt éves, háromszoros francia válogatott.


Kaka

2007-ben a világ legjobb játékosa volt, idén januárban pedig a Manchester City százmillió eurónál is többet kínált a megvételéért. A Milan nem adta, pedig az összeg körülbelül a másfélszerese volt az aktuális világrekordnak. A 27. születésnapját éppen Budapesten ünneplő, a társai által Rickynek szólított világklasszis egy ideig szemüveget viselt a pályán kívül, majd megoperáltatta a szemét. Mélyen vallásos, istenhite 11 éves korában vált különösen erőssé, amikor a nagyszülei kertjében egy medencei baleset után majdnem megbénult. Pirlo és Maldini mellett leginkább ő nőtt fel jómódban a játékosok közül, a szüleivel Sao Paolo egyik előkelő negyedében, a Morumbiban lakott, nem messzire a híres stadiontól.



Ronaldinho

, ami a származását illeti, éppen az ellentéte Kakának. Szegénynek született, igaz, aztán elfogadható körülmények között nőtt fel, a bátyjának, Robertónak köszönhetően, aki maga is profi játékos, európai légiós (Vincze Ottó hajdani csapattársa) volt. Ronaldinho útja a Gremión, majd a Paris Saint-Germainen keresztül vezetett a Barcelonába, ahol fél évtizedet (2003-2008) játszott. Ebben az időszakban a világ vitathatatlanul első számú játékosává vált. Csillaga 2006 óta kevésbé fényesen ragyog, de már a Milan mezében is mutatott nagy parádékat. Technikai képzettsége egészen elsőrangú.

4

Clarence Seedorf

Dél-Amerika északi részén Suriname-ban született, kisgyermek korától Hollandiában élt. A gyökerektől azonban sohasem szakadt el, nagyrészt az ő adományaiból épült fel Paramaribóban a nemzeti stadion. A felesége egyébként a Suriname-mal határos Brazíliából származik. A holland válogatott középpályás hosszú pályafutása során az Ajax, a Sampdoria, a Real Madrid, az Inter és a Milan játékosa is volt, az első, a harmadik és az ötödik klubjával a Bajnokok Ligája győztese is lett. A civil életben remek üzletember, többek között egy motorcsapat tulajdonosa volt, a Seedorf Racing 2003 és 2007 között részt vett a gyorsasági motorsport-világbajnokság 125 köbcentiméteres géposztályában.


Andrij Sevcsenko,

azaz Seva 1999-ben a Bajnokok Ligája egyik legjobb csatáraként került Milánóba a Dinamo Kijevtől. Silvio Berlusconi szinte azonnal szinte fiaként szerette, segítette az ukrán csatárt a pályán kívül is, hozzájárulva édesapja szívműtétéhez. 1999-től 2006-ig Sevcsenko volt a Milan első számú csatára, a klub 110 éves történetében csak egyetlen játékos, Gunnar Nordahl szerzett nála több gólt. 2004-ben megkapta az Európa legjobb játékosának odaítélt aranylabdát. 2006-tól két éven át a Chelsea játékosa volt, a mostani idényben kölcsönjátékosként visszakerült a Milanhoz.
 

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×