eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

"Az új fehérvári csarnok neve legyen Ocskay Gábor Aréna"

Ocskay Gábor halálával egy kicsit a magyar jégkorong is meghalt - véli több magyar sportszerető is. Az Alba Volán sportolója 34 éves korában szívinfarktusban hunyt el, a tragédia után székesfehérvári, dunaújvárosi, budapesti és csíkszeredai drukkerek is kifejezték részvétüket. Az alábbiakban az Index Magyar jégkorong című fórumába és a Jégkorong blogra írt szurkolói hozzászólásokból válogatunk.

"Nemcsak egy sportoló volt, hanem egy egész sportág emblematikus alakja, a magyar hoki legszebb évtizedének egyik elsőszámú megalkotója, minden magyar sportoló közül az egyik legelhivatottabb. Klasszisában (a saját sportága elitjéhez mérve) talán nem, de sportemberi nagyságában csak Kolonics Gyurihoz mérhető, fantasztikus sportember.

Amit most elvesztettünk, azt nagyon nehezen fogja kiheverni mindenki: a sportág, a szurkoló, egy város, a magyar sport. És a család, a barátok fájdalmáról még nem beszéltem. Mert Csicsó amellett, hogy fantasztikus sportoló, ember, cimbora, társ volt minden magyar, fehérvári sportbarát számára.

Nem tudom, a mindig minden nehézséget pozitívan feldolgozó édesapja ezt hogyan tudja majd feldolgozni. Összeomlik a felépített vár...? Legőszintébb részvétem a családnak - a szavak itt úgyse mondanak semmit.

Minden csapattárs, barát fájdalmát átérzem, de legeslegjobban Palkovics Krisztiánét. Az ő kettősüknek egyszerre kellett volna lelépni a jégről, egyenesen a magyar hoki panteonjába, a meglévő szobortalapzatra. Csicsó most előbb ért oda... Megcsinálta a legnagyobb csodát, amit sportoló megcsinálhat, esélytelen helyzetből indulva eljuttatta a csapatát az álmok kapujába. De ő már nem léphet be rajta.

Igazságtalan és felfoghatatlan dolog ez az élettől. Nyugodj békében, Kiscsicsó! A te műved így is teljes és egész, amit véghezvittél, nem másítható meg!" (Merlin 91)

"Nekem most egy kicsit a hoki is meghalt." (Sporttárs)

"Hihetetlen tragédia!!! Büszke lehet rá mindenki, aki ismerte! Felejthetetlen dolgokat művelt a pályán és a Magyar Jégkorongban. Pótolhatatlan veszteség mindannyiunknak!" (reFLEX)

"Döbbenet, nem találok szavakat, potyognak a könnyeim. Drága Csicsó nyugodj békében!" (kyssy)

"Semmi se lesz olyan, mint régen. Már azt utáltam, ha egy meccsen nem játszott.
Nyugodjon békében." (csa1)

"Nyugodj békében Ocskay Gábor, köszönöm azt az élményt, amit adtál minden magyar sportbarátnak!" (rich.mond)

"Most meghalt a hoki Fehérváron. Elvesztettünk (és bocsánat, hogy kisajátítom) valakit, aki nekünk a jégkorong volt Székesfehérváron. Biztos tovább kell menni, de nekem most nincs kedvem...Szia, Csicsó, nagyon üres most minden...!" (comp3232)

'Reggeli hírekben hallottam, autóvezetés közben, rádióban. Félreálltam, mert nem hittem el, és percekig néztem üveges csirkeszemekkel magam elé. Svájc előtt, talán élete álma előtt.' (Corde)"Egyszerűen nem térek magamhoz.. Ez nem lehet, ilyen nincs!!! Mindig a legjobbak mennek el... miért??? És éppen egy nagy álom kapujában...Nyugodj békében Gábor!" (miki78)

"Õszinte részvétem Csíkszeredából. Egy nagyszerű játékost veszítettünk el, az egyik legjobbat..." (csarpi)

"Nem, nem egyszerűen nem tudom felfogni. Már egy órája itt járkálok fel alá és ilyen egyszerűen nincs. Nem létezik. Most szombaton még bajnok lett, ott ünnepelt, emlékszem még Õ nyitotta az első pezsgőt. Annyira örült még ennek a 9. bajnoki címnek is, mint ha az első lett volna. Mindenki szerette! Nyugodj Békében Csicsó!" (rex)

"Ez hihetetlen, mindig a legnagyobbak mennek el. Én csak azt remélem, hogy az ő alázata, munkabírása és kitartása örökké élni fog bennünk, felfoghatatlan, ami történt. Fiúk, most már az ő emlékéért kell hajtani. Nem várok semmit a válogatottól, csak hogy az emlékének megfelelően játszanak a vb-n, legyen bármi is a vége." (borostom83)

"Ez szörnyű, nem is hiszem el. Nem tudom Csicsó nélkül elképzelni a magyar jégkorongot... Õszinte részvétem." (Sundin)

"A jégkorong rajongók legsötétebb napja ez! Az A csoportos feljutással a legszebbet is Neked köszönhetjük! Nyugodj békében!" (Morgó Muki)

"Még mindig könnyezem, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez történik. Nyugodj Békében Gábor!! SOHA nem felejtünk el!!! Azt hiszem, Fehérváron többé soha senki nem lesz 19-es.

Kérlek Istenem, add, hogy megkapjuk a 2014-es A csoportos VB rendezési jogát, és az új fehérvári csarnok neve legyen Ocskay Gábor Aréna!!" (arcsi9)

"Reggel 4 óra óta folyamatosan, férfi létemre sírok, mint egy kisgyerek...Úgy láttam rajtad a fáradtságot, elgyötörtséget szombaton, a bajnoki cím megszerzését követően. Mondtam is barátaimnak, hogy talán Ocskayt viselte meg legjobban a szezon. A Volán honlapon ha megnézitek a képgaléria utolsó fotóját, azon minden érződik, talán látszódik is.

Korábban valaki írta, ha egyszer Fehérváron lesz jégkorong csarnok, az az Õ nevét viselje. Ez remélem senki számára nem lehet majd kérdés. Egy korszak sajnos rettenetesen keserű véget ért, valahol mindenki egy rendkívüli embert veszített el. A család - A FIÚT, a barátnő-barátot,a szurkoló - az ISTENI bálványt, az ellenfél - egy kiváló ellenfelet, az ország - egy NAGYSZERŰ SPORTOLÓT.... És továbbra is sírok mint egy kisgyerek..." (mike80)

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×