eur:
395.72
usd:
371.94
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megvan a tökéletes tizenegyes képlete

Roberto Baggio, David Beckham, John Terry, Cristiano Ronaldo, David Trezeguet, Andrij Sevcsenko - nagy játékosok, de már valamennyien hagytak ki fontos tizenegyest pályafutásuk során. Most kutatók megalkották a tökéletes büntető képletét, így ezeket a tanácsokat megfogadva a labdarúgók nem fognak többet hibázni.

A régi mondás szerint tizenegyest nem lehet védeni, csak rosszul rúgni. Ha a labdarúgók követik a liverpooli John Moores Egyetem kutatócsapatának tanácsait, valóban lehetetlen feladat elé állítják a kapusokat.

A megállapítások szerint védhetetlen lesz a büntető, ha legalább óránként 104 kilométeres sebességgel lövik meg a labdát, az valamelyik felső sarokba tart, a kapufától és a felső léctől is 50-50 centiméteres távolságra.

A kutatók szerint a tizenegyes pontra letett labdához 5-6 lépésről kell nekifutni, 20-30 fokos szögben.


Ha a játékosok ezek szerint lövik a büntetőt, az biztosan a hálóban végzi - ígérik a liverpooli egyetem munkatársai, akik rengeteg tizenegyeslövést tanulmányoztak a képlet megalkotásához.



Tim Cable professzor kiemelte: a sikeres büntetőnek rengeteg fontos eleme van, de ők csak a legfontosabbakat gyűjtötték össze.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×