eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Volt, amikor Rafa is a mostani ellenfélnek szurkolt - egy futballklasszikus videójával!

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében ma az 1955-ben kezdődött sorozat történetének három legeredményesebb csatából kettő játszik egymás ellen. A kilencszeres győztes Real Madrid az ötszörös győztes Liverpoolt fogadja. A spanyolok számára rossz hír: Steven Gerrard is ott lesz a pályán.

A két csapat gazdag múltját, rengeteg mérkőzését figyelembe véve talán meglepő: eddig mindössze egyszer találkoztak egymással a legelőkelőbb európai klub-kupasorozatban. 1981 májusában, Párizsban e két csapat vívta a BEK-döntőt, a Liverpool a balhátvéd, Alan Kennedy éles szögből leadott lövésével nyert 1-0-ra.


Az ősz azt ígérte, a Liverpool folytathatja a jó sorozatot a Madrid ellen. A Vörösök a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is jobban szerepeltek, mint az akkor még Bernd Schuster által irányított Real Madrid. Ám az edzőváltás fordulatot hozott a spanyol bajnoknál: Juande Ramos irányításával szinte megtáltosodott a csapat. Ugyan a Barcelona elleni el Clásicót elveszítette, de azóta sorozatban kilenc bajnoki mérkőzését nyerte meg.

Ezzel szemben a Liverpool, amely vezette a Premier League-et a sorsolás utáni napokban, azóta jelentős hátrányba került sorozatos döntetlenjei miatt a Manchester Uniteddel szemben. Rafa Benítez együttesét csak részben menti e tárgyban az a tény, hogy a két legnagyobb sztár, Fernando Torres és Steven Gerrard egyszer sem tudta együtt végigjátszani a mérkőzést - a Chelsea elleni rangadón ehhez legalább csak néhány másodperc hiányzott, azt meg is nyerték a Vörösök, éppen a Kölyök két góljával.

Gerrard három hete, az Everton elleni FA-kupa-mérkőzésen meghúzódott, azóta nem tudott játszani. Kedden már együtt edzett a többiekkel, biztos, hogy játszani fog. A másik nagy visszatérő Xabi Alonso lehet - az utóbbi hetekben nagyszerű formában játszó spanyol középpályás kihagyta a Manchester City elleni mérkőzést, eltiltása miatt. Benítez rá és Javier Mascheranóra akarja építeni a középpályás-védekezést.

A Real Madridban az utóbbi két fordulóban három gólt szerzett Klaas-Jan Huntelaar nincs a keretben (nem nevezhette be a klub a BL tavaszi folytatására), ugyanakkor Arjen Robben és Wesley Sneijder minden bizonnyal a kezdő csapatba kerül. Bekerült a keretbe az utóbbi hetekben mellőzött Rafael van der Vaart is.

Mind a két csapatban akadnak olyanok, akiknek a múltja kötődik a mostani ellenfélhez. A Madrid tartalékkapusa, Jerzy Dudek 2005-ben a Liverpool BL-győzelmének hőse volt. A Vörösök menedzsere, Rafa Benítez a Real Madrid korosztályos csapatainál kezdte edzői pályafutását. Előtte, az 1981-es BEK-döntő idején is, a fiókcsapat, a Castilla játékosa volt. A jobbhátvéd, Alvaro Árbeloa maga is a Real Madrid nevelése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×