eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Újra csodát kellene tennie a hokiválogatottnak az olimpiai részvételhez

A magyar jégkorong-válogatott megkezdi szereplését az olimpiai selejtezők második szakaszában. A rigai tornán ma a lett, pénteken az olasz, vasárnap az ukrán csapat ellen játszik. A csoportelső részt vehet a 2010-es, vancouveri olimpián.

A lettországi négyes torna az elmúlt 45 év legnehezebb, egyben legrangosabb versenye lesz a magyar csapat számára. A válogatott legutóbb az 1964-es innsbrucki olimpián volt tagja az ötkarikás mezőnynek, azóta kizárólag a másod-, illetve harmadvonalbeli világbajnokságokon szerepelt.

A rigai tornáról a győztes kijut a 2010-es vancouveri téli játékokra, majd április 24-én következik a "nagy" vb Svájcban.
Pat Cortina együttesének nagyon nehéz a feladata. Az aktuális világranglistás helyezés alapján a kvartett legelőkelőbb helyen álló alakulata, a lett (11.), a második az olasz (14.), a harmadik az ukrán, s csak negyedik a magyar (20.)

"Ötödik éve vagyok a csapat élén, és most vagyok a legidegesebb. Különböző okok miatt nem tudom, hogy mire számíthatok. Lehet nagyon jó, de rossz is a vége. A lényeg, hogy a torna után pozitív élménnyel várhassunk a vb-t" - jelentette ki Pat Cortina.

A kapitány értékelte az ellenfeleket is: "A lettek a világ legjobbjai közé tartoznak, az olaszok már több mint egy hete együtt készülnek, az ukránok pedig ellenünk nagyon motiváltak lesznek, vissza akarnak vágni a szapporói vereségért. Ezekkel együtt kicsit álmodozhatunk, és fontos, hogy a játékosok elhiggyék, van esélyük a győzelemre."

"Minden sportoló álma, hogy ott lehessen az olimpián. Minket most három mérkőzés választ el az álom beteljesülésétől. Az viszont biztos, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, ám minden megpróbálunk, hátha sikerül a csoda" - mondta Tokaji Viktor, az Alba Volán hátvédje.

A csapatkapitány, Kangyal Balázs ugyancsak az álmokról beszélt: "Mit kívánhatnék mást, mint hogy Szapporo után Riga is a kedvenc városunk legyen? Itt azonban már igazán erős, stabil A csoportos válogatott lesz mindjárt az első ellenfelünk. Nem szabad megijedni, becsülettel kell küzdeni, és meglátjuk, ez mire elég."

Kovács Csaba, a magyar szövetség alelnöke hangsúlyozta: az olimpiai kijutást 20 millió forinttal jutalmaznák. De a siker nagy meglepetés lenne. "A realitás az, hogy ezt a csoportot nem a magyar válogatott nyeri. A rigai siker nagyobb értékű lenne, mint amilyen a szapporói diadal volt. Félek attól, hogy a válogatott egymást követő két évben nem tud csodát tenni. A szövetség tisztes helytállást vár a csapattól" - mondta.

{{keretes_cim}}

Csütörtök:
Olaszország-Ukrajna 14 ó
Lettország-Magyarország 18 ó

Péntek:
Olaszország-Magyarország 14 ó
Ukrajna-Lettország 18 ó

Vasárnap:
Magyarország-Ukrajna 12 ó
Lettország-Olaszország 16 ó

Természetesen a magyar válogatott már megérkezett Rigába. A küldöttség nagy része repülővel utazott, míg Palla Antal és Kéri Rudolf, a felszerelésért felelős ügyintézők kisteherautóval tették meg a közel 1400 km-es távolságot.

Az ellenfelek közül a lettek főleg az Európa legerősebb bajnokságában, az orosz profiligában (KHL) szereplő Dinamo Riga csapatára építenek, ráadásul két, Észak-Amerikában játszó csatárra is számíthatnak.

A Florida Panthers elengedte Janis Spruktsot, aki a tartalékcsapat, az AHL-ben érdekelt Rochester Americans legjobbja. A Boston Bruins szintén hozzájárult Martins Karsums rigai szerepléséhez; ő az AHL-es Providence Bruins legeredményesebbje. A támadó 43 mérkőzésen 17-szer talált be és adott még 24 gólpasszt is. Újra bekerült a keretbe a 37 esztendős Aigars Cipruss, aki a 2006-os olimpia után lemondta a válogatottságot.

Az olaszok főleg az otthon játszókra számíthatnak, míg az ukránoktól a bő keretben heten is vannak, akik a KHL-ben hokiznak.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×