eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Rendőrségi vészjelzés a debreceni kupameccs előtt

Labdarúgó mérkőzés külső rendőri biztosítása! Ezzel a címmel adott hírt kedden a rendőrség honlapja arról, hogy fokozott ellenőrzés lesz szerdán délután a DVSC-DEAC - Budapest Honvéd Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés helyszínének környékén, "a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében." A rendőrök szerint az érdeklődők csak saját felelősségükre menjenek szurkolni, mert a stadionon belülre nem kértek rendőri biztosítást.

Bár a szakértői bizottság nem minősítette kiemelt biztonsági kockázatúnak a szeptember 24-én 15.30-kor a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban megrendezendő DVSC-DEAC - Budapest Honvéd Magyar Kupa labdarúgó mérkőzést, a Debreceni Rendőrkapitányság mégis aggódva készül a pályán kívüli összecsapásokra. A hivatalos közlemény felhívja a mérkőzésekre készülők figyelmét, hogy a stadionon belül rendőri erők nem lesznek, így ezt a kockázati tényezőt mérlegelve a sportszerető közönség csak a saját felelősségére látogasson ki a meccsre.

A kormány rendelete szerint a szervezőknek a nem kiemelt kockázatú rendezvények belső biztosítására a rendőrséggel külön szerződést kell kötni, amelynek alapján a rendőrök térítés ellenében dolgoznak az adott rendezvényen, a szervezők költségére. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ebben az esetben is, mint minden mérkőzés előtt, megkereste a debreceni sportegyesület vezetését, felajánlva a térítés ellenében nyújtandó rendőri biztosítást, de a DVSC vezetése nem kéri a stadionon belüli biztosítást - olvasható a közleményben.

A rendőrség szerződés hiányában a stadionon belül nem láthat el biztosítási feladatokat, ezáltal nem tud a stadionon belüli biztonságért sem felelősséget vállalni. Minden felelősség a rendező szervet terheli - közlik a rendőrség illetékesei.

"A Debreceni Rendőrkapitányság a korábbi nem kiemelt kockázatú, szervező által rendőri belső biztosítást nem igénylő mérkőzésekhez hasonlóan, a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében a rendezvény körzetében fokozott ellenőrzést (külső biztosítást) fog ellátni, előreláthatólag 14.30-18.30 óra közötti időben" - tájékoztat a police.hu.

Amennyiben a mérkőzés ideje alatt tömeges rendbontásra kerülne sor, a rendező kérésére a rendőrség minden törvényes eszközzel és rendelkezésre álló erővel fel fog lépni a közrend és a közbiztonság helyreállítása, a szurkolók védelme érdekében. Az esetleges rendőri intézkedés költségei a rendező szervet terhelik - emlékeztet a jogszabályra a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×