eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Magyarokkal, de rangadók nélkül rajtol a Bajnokok Ligája

Nyolc mérkőzéssel megkezdődik ma este a Bajnokok Ligája 2008-2009-es idénye. A mérkőzések közül kiemelkedik a Chelsea-Bordeaux, a PSV-Atlético és nem utolsósorban a Marseille-Liverpool találkozó.

Amióta Roman Abramovics a Chelsea első embere, a Kékek számára a Bajnokok Ligája megnyerése a cél. Ám, ellentétben minden más sorozattal, amelyben azóta elindult a csapat, a BL-t eddig még nem sikerült megnyernie. Igaz, tavasszal mindössze egyetlen sikeres tizenegyesnyire járt tőle.

Az újabb idényre Abramovics Luiz Felipe Scolarit szerződtette a kispadra, akiről úgy tartja, képes lehet végigvezetni a csapatot az úton. Igazi BL-specialistát is szerződtetett mellé a középpályára: Deco már a Portóval és a Barcelonával is megnyerte a sorozatot. A brazil-portugál játékos természetesen a Bordeaux ellen is játszik, de még nagyobb szenzáció, hogy visszatér a csapatba közel egy hónapos kihagyás után Michael Ballack. Didier Drogba ugyan felépült sérüléséből, de a moszkvai döntőben kapott piros lapja utáni eltiltását most tölti le, vagyis nem léphet pályára.

A csoport másik mérkőzésén az AS Roma a kolozsvári újoncot, a CFR Cluj csapatát fogadja. A Farkasok nincsenek nagy formában, a mostani idényben még nem nyertek tétmérkőzést. Daniele De Rossi, az olasz válogatott legutóbbi mérkőzésének hőse ráadásul megsérült, nem játszhat. Francesco Totti ellenben talán pályára léphet. Érdekes, hogy a kolozsvári csapatot olasz edző, Maurizio Trombetta irányítja.

Egykori Chelsea-edzők csatája Athénban


A B csoportban a görög Panathinaikosz az Intert fogadja. José Mourinho fekete-kék serege esélyesebb, de tavaly ősszel is vereséggel kezdett az Inter a Balkánon, igaz, akkor nem Athénben, hanem Isztambulban játszva. A görög csapat edzője, Henk ten Cate, aki a portugál tréner távozása után ugyancsak dolgozott a Chelsea-nél.

A másik találkozón a Werder Bremen nyilvánvaló favorit a ciprusi Anorthoszisz ellen. A ciprusi csapat magyar tartalékkapusa, Nagy Zoltán is tagja a Brémába érkezett keretnek. Thomas Schaaf, a Werder edzője egyébként óvatosságra intett: emlékeztetett arra, hogy az Anorthoszisz által kivert görög Olympiakosz tavaly ősszel alapos leckét adott csapatának a Weserstadionban. Persze, Brémában is alighanem csak egyszer volt kutyavásár...

A BL-ben javíthat a Barcelona

A C csoportban a Barcelona a portugál Sportingot fogadja. A katalánok a mostani szezonban még nem nyertek bajnoki mérkőzést, így nem sokat érnek azzal, hogy a felkészülési mérkőzések többségén remek játékot nyújtottak. Thierry Henry és Rafael Márquez ismét játszik, s szinte biztos, hogy a Racing elleni, legutóbbi bajnokin a cserepadon kezdő Lionel Messi és Andres Iniesta is visszakerül az alapcsapatba.

A csoport másik mérkőzését a Basel és a donyecki Sahtar vívja. A svájciak legutóbb 2002 őszén szerepeltek az első csoportmérkőzéses szakaszban, akkor mindhárom mérkőzésüket, köztük a Liverpool ellenit is megnyerték. Nagyszerű formában vannak, egymás után nyerik meccseiket a hazai bajnokságban. A donyecki bányászok csapata ellenben öt brazil köré épült.

Dzsudzsák bemutatkozhat


A D csoportban a PSV a meglepetéscsapatnak tippelt Atléticót fogadja. Huub Stevens az előzetes összeállítás szerint csereként számít Dzsudzsák Balázsra. A madridi klub edzője, Javier Aguirre szerint a tapasztalat a hollandok oldalán van - de azért aligha kell félteni a csapatát, amelyben Kun Agüero és Diego Forlán a két csatár.

A Liverpool tavaly is játszott Marseille-ben, de akkor azzal a veszéllyel, hogy ha nem nyer, kiesik - végül 4-0-ra győzött. Most is a Vörösök az esélyesebbek. Főleg, hogy Steven Gerrard és Fernando Torres is visszatérhet - igaz, a spanyol csatár beállításán még gondolkodik Benítez, elképzelhető, hogy Robbie Keane és Dirk Kuyt lesz a két csatár, akárcsak a Manchester United elleni szombati rangadón.

Az E, az F, a G, és a H csoport két-két mérkőzését szerda este rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×