eur:
387.03
usd:
355.92
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Szinte az összes magánautót kitilthatják Pekingből

Ha a levegő minősége Pekingben nem javul az elvárt mértékben, akkor két nappal az augusztus 8-i nyitóünnepség előtt a magántulajdonban lévő autók 90 százalékát kitiltják az utakról. A szervezők július 20-án a felére redukálták a fővárosban közlekedő, mintegy 3,3 millió gépkocsi számát, ám az eredmények egyelőre elmaradnak a várakozásoktól.

A kínai hatóságok minden eddiginél szigorúbb intézkedéseket helyeztek kilátásba az olimpiának otthont adó Peking légszennyezettségének csökkentése érdekében.

Ha a levegő minősége nem javul az elvárt mértékben, akkor két nappal az augusztus 8-i nyitóünnepség előtt a magántulajdonban lévő autók 90 százalékát kitiltják az utakról.

A szervezők július 20-án a felére redukálták a fővárosban furikázó, mintegy 3,3 millió gépkocsi számát, ám az eredmények egyelőre elmaradnak a várakozásoktól.

Mindeközben aggodalmának adott hangot a pekingi viszonyokkal kapcsolatban a Greenpeace környezetvédő szervezet.

"A levegő tisztasága nincs azon a szinten, amelyet a világ elvár. Miközben egy atlétának tízszer annyi oxigénre van szüksége, mint egy átlagembernek, az itteni hatóságok még az ózonértékeket sem teszik közzé. Júliusban mindössze kétszer hozták nyilvánosságra az általános mérési eredményeket" - jelentette ki Lo Szö-ping (Lo Se Ping), a Greenpeace kínai kampányfőnöke.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×