eur:
385.47
usd:
354.29
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Történelmi győzelemre készül a házigazda

Este hat órakor a Svájc-Csehország mérkőzéssel elkezdődik a 13. labdarúgó Európa-bajnokság, melyet Ausztria Svájccal közösen rendez. Horvátország csak vasárnap lép pályára, de a szövetségi kapitány már nyilvánosságra hozta a kezdőcsapatát.

A svájciak történetük harmadik kontinensbajnokságán játszanak, de eddig még egy meccset sem nyertek.

A mérkőzés előtt egy rövid, mindössze 13 perces ünnepséggel nyitják meg az Európa-bajnokságot. A francia Martin Arnaud által megálmodott előadás 976 szereplőt vonultat majd fel. A 14 és 70 év közötti közreműködők soraiban 30 jódliművész, 24 havasi kürtös és 30 dobos is helyet kapott. Az ünnepségen fellép Amanda Ammann svájci szépségkirálynő is.

A rendezők bizakodnak az időjárással kapcsolatban, a meteorológusok szerint csupán 20 százalék a csapadék valószínűsége a gála és a nyitómérkőzés alatt.

Az A csoport másik mérkőzésén Genfben a 2004-es Eb ezüstérmese, Portugália Törökországgal találkozik.

Kapuscsere

Hátsérülés miatt nem szerepelhet az Európa-bajnokságon Tomasz Kuszczak, a lengyel válogatott tartalékkapusa. A Manchester United második számú hálóőre a pénteki edzésen dőlt ki a sorból, majd a grazi MRI-vizsgálat kiderítette, hogy a gerincében keletkezett zúzódások következtében két-három hétig pihennie kell.

Leo Beenhakker, a lengyelek holland szövetségi kapitánya már kérte az európai szövetség engedélyét, hogy behívhassa a Korona Kielcénél védő Wojciech Kowalewskit. Az UEFA néhány óra elteltével meg is adta hosszájárulását a cseréhez.

Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×