INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Kikapott a Szeged a kézilabda BL-ben

InfoRádió / MTI
A Szeged 28-25-re kikapott a dán GOG Gudme otthonában, így eldőlt, hogy nem juthat a legjobb négy közé a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjéből.

Mivel a Szeged egy hete otthon kikapott a Barcelonától, a dániai meccs előtt már tudni lehetett, hogy csak akkor kerülhet az elődöntőbe, ha a hátralévő mérkőzéseinek mindegyikét megnyeri. A két gárda első összecsapásán a Tisza-partiak az utolsó másodpercben dobott góllal diadalmaskodtak 34-33-ra.

Elrontott helyzetekkel indult a találkozó, Puljezevics jól védett, míg a túloldalon ziccerek maradtak ki. A 10. percben 3-2-re vezettek a vendégek, míg a hazaiak negyedóra elteltével vették át a vezetést (6-5). Ez az állapot nem tartott sokáig, mert a szegediek gyorsítottak a játékukon, és fordítottak.

A magyar bajnok biztosan őrizte 3-4 gólos előnyét, és ez - főleg a javuló védekezésnek köszönhetően - egészen a szünetig kitartott.

A második félidő elején sorozatban dobott öt góllal, három és fél perc alatt fordított a Gudme. Óriási volt a zavar a vendégeknél, így a 38. percben, 18-16-os hazai vezetésnél nem volt meglepő az időkérés.

Állandósult a különbség, az emberelőnyök és -hátrányok nem változtattak igazán a forgatókönyvön, felváltva estek a találatok. A dánok a fontos pillanatokban jobban összpontosítottak, és nem engedték, hogy a rivális egyenlítsen, pedig volt rá lehetősége.

A végjátékban a Szeged hat percig nem talált be, ezzel elszállt a maradék reménye is a sikerre.

A Szeged jövő szombaton a szlovén Celjét fogadja, a tét már csak a kvartett harmadik helyének megszerzése.

A címlapról ajánljuk