eur:
387.74
usd:
357.54
bux:
68371.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Eduardo: "Lenéztem a lábamra, és az a másik irányba állt"

A lehető leggyorsabban vissza akar térni a pályára Eduardo da Silva, az Arsenal horvát futballistája, akinek szombaton két helyen eltört a lába a Birmingham elleni bajnokin Martin Taylor brutális szabálytalansága nyomán.

A horvát csatárt, aki éppen hétfőn ünnepli 25. születésnapját, már meg is operálták, és egy londoni kórházba szállították.

"Csupán arra emlékszem, hogy a földre zuhantam, lenéztem a lábamra, és az a másik irányba állt. A többi egyszerűen kiesett" - mondta az Arsenal csatára.

"Most arra koncentrálok, hogy minél gyorsabban felépüljek. Elszánt vagyok, hogy legyőzzem ezt a sérülést" - emelte ki Eduardo da Silva. A sérülésről készült videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

A vétkes, Martin Taylor már szombat este meglátogatta az Arsenal játékosát a kórházban, de akkor még nem tudott vele beszélni. A birminghami védő vasárnap visszatért, és személyesen kért bocsánatot.

Visszavonta szavait az Arsenal menedzsere

Közvetlenül a mérkőzés után Arsène Wenger, az Ágyúsok menedzsere élesen kikelt a sérülést okozó játékos ellen, azt mondva, hogy szerinte ilyen embernek nincs helye a futballpályákon. Utóbb elnézést kért, kijelentve, hogy csak első felindultságában ítélkezett.

A Birmingham menedzsere, Alex McLeish biztosított mindenkit, hogy Martin Taylor nem szándékosan okozott szabálytalanságot.

Ezt erősítette meg az Arsenal dán támadója, Nicklas Bendtner is, aki a tavalyi idényt a Birminghamnél töltötte kölcsönben. "Õ igazán nyugodt fickó, sosem bántana valakit szándékosan."

Még megjósolni sem lehet, hogy hány hónapot kell kihagyni a támadónak, az azonban biztos, hogy nem vehet részt a nyári Európa-bajnokságon.

Nem példátlan eset

Korábban hasonló sérülést szenvedett Djibril Cissé és Alan Smith is, mindkettejük hosszú rehabilitáció után, de visszatérhetett a futballpályára.

A francia csatár a válogatottba is újra beverekedte magát, azonban az angol játékos már nem nyerte vissza korábbi formáját, és a Manchester Unitedtől a Newcastle együtteséhez került.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×