eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ancelotti: Még nem érezhetjük magunkat biztonságban - BL-videók

Arsene Wenger szerint a gól nélküli döntetlen nem is rossz eredmény a Milan ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A francia tréner szerint a visszavágón bármi megtörténhet. A címvédő olasz együttes vezetőedzője, Carlo Ancelotti közölte: csapata még nem érezheti magát biztonságban. A Lyonban 1-1-re végző Manchester United szakvezetője, Sir Alex Ferguson a franciák gólját szerző Benzemát dicsérte. Videók a BL szerdai játéknapjáról.

Arsene Wenger annak ellenére elégedett volt csapata, az Arsenal játékával a Milan enneli nyolcaddöntőben, hogy a londoniak nem szereztek előnyt a visszavágóra. A francia menedzser szerint az Ágyúsuk fantasztikusan játszottak, és a döntetlen nem is olyan rossz eredmény.

"Azt játszottuk, amit elterveztünk, és nagy tempót diktáltunk végig. Pozitív, hogy a mérkőzés nagy részében nyomás alatt tartottuk őket. Nem kaptunk gólt, bár nem is tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, mert túl idegesek voltunk a befejezésnél. A Milan tisztában volt vele, hogy védekezniük kell, és jól is hajtották ezt végre. Egy remek meccset játszottunk, és szégyen, hogy egy ilyen meccsen nem születik gól, mert egy ilyen estén, amikor minden jól megy, két vagy három góllal kellett volna nyernünk" - fogalmazott Arsene Wenger. A tréner különösen amiatt bosszankodhatott, hogy Adebayor fejese az utolsó percben a kapufán csattant.


A francia szakember szerint a csapatszellem kiváló volt, és játékosai már a szombati, Manchester United elleni kupamérkőzésen is erre a találkozóra összpontosítottak - nem is csoda az akkori 4-0-s vereség.

"Érdekes találkozónak ígérkezik a visszavágó, amin bármi megtörténhet" - tette hozzá Arsene Wenger.

Ancelotti: Nem érezhetjük magunkat biztonságban

A Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti is arról beszélt, hogy nyílt a továbbjutás kérdése a gól nélküli találkozó után. "A továbbjutást még nem dőlt el. Jó eredményt értünk el, de nem érezhetjük biztonságban magunkat" - emelte ki a Milan vezetőedzője.

Ancelotti elmondta, hogy Pato görcsöt kapott, míg Nesta izomsérülést szenvedett, ezért kellett őket lecserélni.

A címvédő együttes trénere szerint játékosai idegesek voltak, és nagy figyelmet szenteltek a védekezésnek. Emellett dicsérte az ellenfelet, ugyanis szerinte az Ágyúsok igazolták, hogy remek labdarúgók játszanak az együttesben.

Maldini elégedett, Fabregas feltüzelt


Cesc Fabregas, az Arsenal középpályása csalódott volt a találkozó után, mert úgy érezte csapata jól játszott, és többet érdemelt volna. "Sok helyzetünk volt, de értékesíteni kellett volna ezeket. Ha Milánóban is így játszunk, akkor továbbjuthatunk. A Milan az a Milan, de mindannyian arra vágyunk, hogy a nyolc közé kerüljünk, és harcolni fogunk, hogy ezt elérjük" - emelte ki.

A Milan csapatkapitánya, Paolo Maldini elégedett volt az eredménnyel, és bízik abban, hogy hazai pályán mindenképpen kivívják a továbbjutást. "Ez egy nagyszerű eredmény az ellen a csapat ellen, amely vezeti az angol bajnokságot, és amelyre sokan azt mondják, a legjobb futballt nyújtja jelenleg" - közölte a rutinos hátvéd.Strachan nem tenné rá a házát

A Barcelona Messi remeklésének köszönhetően fordított, és nyert 3-2-re a Celtic vendégeként. Azt még a skót alakulat edzője, Gordon Starchan is elismerte, hogy a katalán együttes megérdemelten győzött.



"A világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk. Amikor nálunk volt a labda, nem tudtuk megtartani. Az kellett volna, hogy kilenc vagy tíz futballistám a legjobbját nyújtsa, de ez nem történt meg. Mindenesetre ez egy remek tapasztalat volt a futballistáknak, még ha az eredmény csalódást keltő is" - vélekedett a Celtic mestere a találkozó után, aki azt sajnálta különösen, hogy együttese két buta gólt kapott.

"Nem tenném rá a házamat, hogy idegenben nyerünk. De oda megyünk, és megpróbálunk gólokat szerezni, és jó eredményt elérni" - tette hozzá.

A Barcelona másodedzője, Johan Neeskens örült a sikernek és a teljesítménynek, főleg amiatt, hogy azt egy kiváló csapat ellen érték el.

"Jól kezdtünk, mi uraltuk a játékot, mégis a Celtic szerzett vezetést, amellyel megmutatta, mennyire veszélyes csapat. Hatalmas akaratról tettünk tanúbizonyságot, és gyorsan válaszoltunk. A szünetben még a skótok vezettek 2-1-ra, de biztos voltam benne, hogy újabb gólt szerzünk" - nyilatkozta a holland tréner, aki azzal is elégedett volt, hogy a Barcelona mennyi helyzetet dolgozott ki.

El akarták vakítani Ronaldót

A Manchester United panaszt tett az Európai Labdarúgó-szövetségnél amiatt, hogy Cristiano Ronaldót állítólag lézerfénysugárral próbálták elvakítani a nézőtérről a szerdai, Lyon elleni mérkőzésen. Az eset a bemelegítés alatt történt.



A Lyon egyébként sokáig vezetett a Manchester United által is megkörnyékezett Karim Benzema góljával, de Carlos Tévez a hajrában szerzett találatával kedvező helyzetbe hozta az angol bajnokot a visszavágó előtt.

Benzema nyerni akar az Old Traffordon

A francia csatár azt mondta a találkozó után, hogy a Lyon megmutatta, képes egy, a végső sikerre is esélyes csapat ellen jól szerepelni. "Azért megyünk az Old Traffordra, hogy nyerjünk. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de hiszünk benne, hogy sikerül" - emelte ki Karim Benzema.

A Lyon edzője, Alain Perrin csalódott volt amiatt, hogy az angol gárda a hajrában egyenlíteni tudott. A tréner ugyanakkor dicsérte is csapatát, mert koncentráltan játszottak, és abban bízott, hogy egy kontratámadás végén újabb találatot érnek el. Ehhez képest kaptak egy gólt, ami után a francia szakember szerint sem ők az esélyesek.

Az ellenfelet dicsérte Sir Alx Ferguson, ugyanis szerint a Lyon gólja sok energiát adott a francia csapatnak, amely kiválóan is védekezett. A skót szakember a gólt szerző Benzemáról is áradozott.

"Uraltuk a meccset, de Tévez és Nani beállításával még inkább feljavultunk. Az 1-1-es döntetlen után jó esélyünk van a továbbjutásra. Időről időre kései gólokat szerzünk, amelyek fontosak, és a csapat elszántságát mutatják" - vélekedett Ferguson.

A vereség ellen boldog a Sevilla mestere

Kikapott, mégis okkal lehet derűlátó a továbblépést illetően a Sevilla gárdája. A spanyol együttes 3-2-re veszített Isztambulban, a Fenerbahce otthonában, s a mutatott játék - no meg az idegenben elért két gól - alapján is hatalmas meglepetést jelentene, ha nem a Sevilla folytathatná a negyeddöntőben.



"Szinte az utolsó pillanatig azt gondoltam, hogy miénk a meccs, de a hajrában meggondolatlanok voltunk, kockáztattunk, és drágán megfizettünk érte: 2-3 helyett 3-2 lett oda" - nyilatkozta Manolo Jiménez, a spanyolok mestere, aki elismerte, hogy a mérkőzés előtt készséggel elfogadta volna, ha úgy kapnak ki eggyel, hogy közben kétszer is betalálnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×