INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Megvan, ki hibázhatott a Fradi-ügyben!

Infostart / InfoRádió
A Ferencvárosi Torna Club elnöke szerint gyökeres fordulat állt be a szerdai, igen kedvezőtlen döntéshez képest. Rieb György azután beszélt erről az InfoRádiónak, hogy Tátrai Miklóssal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgatójával közös közleményt adtak ki. Ebben az áll, hogy egyik félnek sem róható fel az Üllői úti ingatlanra kiírt ötödik tender eredménytelen lezárása. Az alábbiakban a Rieb Györggyel készült exkluzív interjú szerkesztett változatát olvashatják el.
A közös közleményben az szerepel, hogy egyik fél sem követett el hibát. Akkor miért lett eredménytelen a tender?

A Ferencvárosnak egyáltalán nem róható fel semmi, hiszen mi a pályázatnak csak a részesei vagyunk. Bizonyos szinten azonban hiba történt, mert az egyébként azóta átalakult Kincstári Vagyoni Igazgatóság kiírásában a limitár meghatározása nem adott lehetőséget arra, hogy a pályázó a korábbi kormányrendelettel ellentétben akár az eredeti limitár 70 százalékát kínálja a területért.

Tehát a pályázat kiírója hibázott?

Ez nagy valószínűséggel így történt.

Szerepel a közleményben az is, hogy közösen meghívják Kevin McCabe-et a következő fordulóra az angol üzletember magyarországi cégén keresztül.


Ez már egy zárt tender lesz. Nagyon szeretnénk, ha McCabe úr ismét indulna a pályázaton, mert ő olyan jövőképet festett le a Fradinak, amilyet más nem.

Csakhogy csütörtökön McCabe magyarországi cége azt közölte, hogy nem tesz újabb ajánlatot.


Ez valóban megtörtént, de McCabe úr a Sheffield United honlapján megjelent interjúban nem beszélt erről. Az Esplanade Real Estate Kft. magyar vezetői örömmel fogadták, hogy már a jövő héten kiírhatja az MNV az új, meghívásos tendert. Napokon belül kiderül, hogy Kevin McCabe cége indul-e.

Korábban azt mondta az InfoRádióban, hogy leghamarabb február közepére-végére rendeződhet az ügy. Tartja-e ezt a mostani fejlemények után?

A mai nap óriási fordulatot jelentett a szerdai döntéshez képest. Egy meghívásos tender elvileg egy hónap alatt lezárható. Ha a jövő héten tényleg kiírják a tendert, akkor februári végére eredményt hozhat.

A címlapról ajánljuk