eur:
389.72
usd:
362.86
bux:
68049.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

900 milliós útilaput kapott Steve McClaren

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) menesztette a válogatott szövetségi kapitányát, Steve McClarent, mivel a csapat nem jutott ki a 2008-as Európa-bajnokságra.

A szövetség vezetői reggel délelőtt fél tízkor ültek össze, és meglehetősen gyorsan, fél óra alatt döntésre jutottak, hogy a horvátoktól elszenvedett szerdai 3-2-es vereség után távoznia kell a szakvezetőnek. Brit sajtóértesülések szerint a döntés már szerda este megszületett.

Az ülésen nem volt jelen Steve McClaren, akivel a hivatalos bejelentés előtt személyesen közölték, hogy kirúgják.

Az FA elnöke, Geoff Thompson kijelentette: "Mint minden angol szurkoló, mi is végtelenül csalódottak vagyunk, de tudom, hogy Steve McClaren mindannyiunknál csalódottabb."

A sportvezető megköszönte a szakvezető munkáját, de hozzátette, a kvalifikáció elvárható lett volna.

Geoff Thompson elmondta, hogy az utód keresése megkezdődik, és mindent megtesznek, hogy a megfelelő embert megtalálják.

Az FA igazgatója, Brain Barwick úgy vélekedett, a posztra kiválasztandő edző nemzetisége nem fogja befolyásolni a döntést, vagyis külföldi szakvezetőkkel is felveszik a kapcsolatot. Egyúttal elismerte, hogy történtek hibák, amikor tavaly McClarent választották szövetségi kapitánynak.

Steve McClaren a szerdai találkozó után kijelentette, hogy magára vállalja a felelősséget amiatt, hogy az angol együttes nem lehet ott a 2008-as kontinensviadalon, de nem hajlandó lemondani.

A tréner a tavalyi világbajnokság után vette át a Háromoroszlánosok szövetségi kapitányi posztját, de mindössze 15 hónapig irányíthatta a nemzeti csapatot, ezzel a legrövidebb ideig hivatalban lévő szövetségi kapitány az angol labdarúgás történetében.

A szakvezető 2006-ban négyéves szerződést kötött az FA-val, így a kontraktus felbontásáért 2,5 millió fontos (900 millió forintos) végkielégítést kap.

A szövetségi kapitánnyal együtt segítőjét, Terry Venablest is menesztette az FA.

Az angol csapat horvátok és az oroszok mögött a harmadik helyen zárt az E csoportban, így 1994 óta először nem jut ki egy világversenyre.A kapitány, Sven-Göran Eriksson egykori segítője 2006 nyarán vette át a válogatott irányítását.

Steve McClaren győzelmekkel kezdett, azok akkor igazolni látták döntését: lemondott David Beckhamről. Később, egyrészt a korábbi csapatkapitány javuló formája, másrészt a meglepő pontvesztések hatására, visszahívta Beckhamet a válogatottba.

Ugyanakkor a hónapokon keresztül sérült középpályást, annak ellenére, hogy jól játszott az osztrákok elleni, felkészülési mérkőzésen november 15-én, a horvátok elleni sorsdöntő mérkőzésen csak a második félidőre állította be. A második játékrészben Beckham csapata legjobbjának bizonyult.

McClaren melléfogott a kapusával is: a valóban az utóbbi időben sokat bizonytalankodó Paul Robinson helyett Scott Carsont védette. A válogatottban élete első tétmérkőzésén védő kapus két gólnál is súlyosan hibázott.

McClaren elbukott, bánatot, csalódást okozva az angol szurkolóknak. Mint a McLaren 2007 őszén.

A szövetség vezetői egyelőre nem döntöttek arról, ki vezesse majd az angol válogatottat a 2010-es világbajnokság selejtezőin. A fogadóirodák szerint a legesélyesebb jelölt Martin O'Neill, de az Aston Villa menedzsere cáfolta, hogy elhagyná a klubját.

Nem zárható ki az sem, hogy külföldi kapitányt mellet dönt a szövetség. Esélyes lehet akár José Mourinho is, de a McClarennek kifizetett pénz az ő esetében még tárgyalási alap sem nagyon lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×