eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A világbajnoké után az Európa-bajnok skalpjára tör a magyar válogatott

Körülbelül 25-27 ezer néző előtt játszik ma este a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Ferenc Stadionban, utolsó selejtezőjén a 2008-as torna előtti sorozatban. Ha nyer, negyedik lesz a csoportban, ha döntetlent játszik, ötödik, ha kikap, marad hatodik. Az ellenfél a csoportgyőztes címvédő, Görögország.

Várhidi Péter válogatottja a címvédő ellen bizonyíthatja, hogy csak kisiklás volt a kisinyovi vereség a csapat életében. Ezt kivéve 2007 őszén a válogatott eddig minden mérkőzését megnyerte, emlékezetes, hogy a világbajnok Olaszországot is legyőzte barátságos mérkőzésen.

Az ellenfél most egy másik címvédő, a legutóbbi kontinensbajnokság győztese, Görögország. A dél-európai válogatott ellen legutóbb az 1988-as Eb selejtezőin tudott nyerni a magyar válogatott, mérlege (15 mérkőzésből 7 vereség, 5 döntetlen) erősen negatív.

A görögök számára már nincs tét

Mindazonáltal a görögök számára e találkozónak már nincsen tétje, nem is jött el Budapestre a sérült Szeitaridiszen kívül Dellasz és Gumasz sem. Igaz, a többi nagymenő, így a Bundesliga legutóbbi gólkirálya, Gekasz, az Interben is szerepelt Kirjakosz, a Benficában futballozó Kacuranisz, a Mallorca tagja, Baszinasz, valamint a George Clooneyra hasonlító kapus, Nikopolidisz játékra kész. Otto Rehhagel, a válogatott német szövetségi kapitánya hat Európa-bajnokot (Nikopolidisz, Kapszisz, Jannakopulosz, Baszinasz, Karagunisz, Kacuranisz) hozott magával.

Az este 20.15-kor kezdődő mérkőzésre Várhidi Péter alaposan megváltozatja a Moldovában szerepelt alapcsapatát. Az ott eltiltása miatt hiányzó Juhász Roland, valamint a felépült Vass Ádám visszakerült a kezdők közé. Az eltiltott csapatkapitányt, Gera Zoltánt Buzsáky Ákos pótolja, Dzsudzsák Balázs helyén Halmosi Péter kezd majd. A kezdő tizenegy: Fülöp - Szélesi, Vaskó, Csizmadia, Vanczák - Vass, Tőzsér - Buzsáky, Hajnal, Halmosi - Priskin.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×