eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Visszaadta olimpiai érmeit a doppingoló atléta

Visszaszolgáltatta öt olimpiai érmét Marion Jones, miután maga ismerte be, hogy doppingszerekkel élt két éven keresztül.

Marion Jones visszaadta olimpiai érmeit, azt követően, hogy elismerte, tudtán kívül doppingszereket használt a sydneyi olimpia előtt.

Az érmek visszaszolgáltatását az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) jelentette be hétfőn, majd a sportoló ügyvédje is megerősítette.

A 31 éves atléta elfogadta kétéves eltiltását, amelyet beismerő vallomása után szabtak ki rá. A sportoló pénteken bejelentette visszavonulását.

A nemzetközi atlétikai szövetség elnöke, Lamine Diack azt mondta: Marion Jonesra úgy fognak emlékezni, mint egy csalóra.

Marion Jones a 2000-es olimpián 100 és 200 méteres síkfutásban, valamint 4x400 méteres váltóban szerzett aranyérmet, míg távolugrásban és a 4x100 méteres váltóban harmadik lett.

Marion Jones múlt héten a New York-i kerületi bíróság előtt elismerte: hazudott, amikor korábban azt állította, hogy soha nem használt doppingszereket.

A sportoló azt mondta, hogy "a tiszta" néven elhíresült szteroidokat tartalmazó szert korábbi edzőjétől, Trevor Grahamtől kapta 1999-től két éven át, de a tréner neki csak annyit mondott az anyagról, hogy táplálék-kiegészítőket tartalmazó lenmagolaj.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×