eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"A motorsportban a csapattársad a legnagyobb ellenfeled"

Talmácsi Gábor menedzsere szerint csak egy kis szerencse kellene ahhoz, hogy a magyar versenyző megnyerje a 125 köbcentisek küzdelmeit a gyorsasági motoros világbajnokságban. Stefano Favaro hozzátette: Talmácsi és spanyol csapattársa között nem baráti a viszony, de ez a motorsportban normális.

Talmácsi Gábor szerződése tartalmaz egy olyan pontot, amely szerint, ha a magyar versenyző megnyeri a világbajnokságot a 125 köbcentisek között, felkerül a 250 köbcentiméteres géposztályba, ahol egy gyári Apriliával versenyezhet majd - mondta az InfoRádiónak a motoros menedzsere.

Stefano Favaro hozzátette: az, hogy Talmácsi melyik csapathoz kerül, nagyban függ attól, hogy Alex de Angelis felmegy-e a MotoGP-be vagy sem, de biztos abban, hogy az Aprilia profi csapatnál biztosít helyet a versenyzőnek.

"Gábor megnyeri"

Menedzsere elégedett a magyar motoros teljesítményével. Közölte: ha a technikai feltételek megfelelőek, Talmácsi Gábor ki tudja hozni a legjobbat magából és a motorból is.

Hozzáfűzte: az év elején voltak olyan versenyek, ahol teljesítménye nem volt tökéletes, mégis jöttek az eredmények, ezután pedig olyan futamok következnek, amelyek fekszenek Talmácsinak.

Stefano Favaro elmondta: év eleje óta hajtogatja, hogy a magyar motoros megnyeri idén a világbajnokságot, ehhez azonban szerencse is kell.

A menedzser felidézte a hétvégi brnói futamot, ahol Fortuna segíthetett volna Talmácsi Gábornak, hiszen a versenyző csupán néhány kanyarral a befutó előtt vesztette el vezető helyét az élbolyban, és végül a negyedik helyen ért célba.

Egészséges rivalizálás

Stefano Favaro úgy véli: nincs akkora feszültség az Aspar teamen belül, ahol a magyar motoros és csapattársa, Hector Faubel küzd a világbajnoki címért, mint ahogyan azt a kívülállók gondolják, mert az istálló alapítója, Jorge Martínez profin irányítja versenyzőit.

A menedzser ugyanakkor hozzátette: nincs baráti kapcsolat Talmácsi Gábor és Hector Faubel között, de ez normális dolog.

"A motorsportban a csapattársad a legnagyobb ellenfeled" - magyarázta Stefano Favaro.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×