eur:
388.5
usd:
360.58
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hatperces Bundesliga-múlttal is lehet gólt szerezni

A bajnok és az ezüstérmes döntetlenével kezdődött a 45. Bundesliga-idény. A tartalékos Stuttgart ugyan fordított a Schalke ellen, de a Királykékek egyenlíteni tudtak. Négygólos meccsel indult a szezon.

Armin Veh-nek, a VfB Stuttgart edzőjének nem volt könnyű dolga a találkozó előtt: Bastürk, Delpierre, Gledson és a napokban az Év játékosának választott Gomez személyében négy játékosáról kellett lemondania.

Túl egyszerű lenne a fenti okra fogni, mindenesetre tény: az első játékrész a Schalke gárdájáé volt. A Királykékek szerezték meg a vezetést - mégis, nehéz lenne állítani, hogy játékosuké az idény első találata. Levan Kobiasvili lövésébe ugyanis Hilbert balszerencsésen ért bele, a stuttgarti védőről került a kapuba a labda.

A második játékrészben a kontrákra játszó Schalke eldönthette volna a mérkőzést, ám előbb Ernst lövését védte bravúrral Schäfer, majd Kuranyi elöl tisztázva Hilbert tette jóvá az első gól előtti vétkét.

Sőt: Hilbert utána tevékeny szerepet játszott az egyenlítő gólban is. Pontos átadása után Khedira úgy vette át a labdát, hogy azzal becsapta Bordont is, majd a kapu jobb oldalába lőtt. Itt is érintette a labda az egyik védő lábát.

Támadásban maradt a Stuttgart. Cacau lövéést Neun kapus még bravúrral kiütötte, de aztán hibázott, elhúzta a kapunak háttal álló, az oldalvonal felé tartó Marica lábát. A jogos tizenegyest a mexikói Pavel Pardo a felső sarokba vágta - az előző idényben a bajnok egyetlen büntetőt sem tudott értékesíteni, megszakadt a rossz sorozat.

A Schalke hajtott az egyenlítésért. Slomka edző lehívta a pályáról Kobiasvilit, s beállt a grúz helyére a 8 millió euróért igazolt, mindössze 19 éves, horvát-svájci Ivan Rakitic.A cserecsatár hat perces Bundesliga-múlttal a háta mögött az első helyzeténél finom cselt csinált a stuttgarti csapatkapitány, Fernando Meira kárára, majd 17 méterről higgadtan kilőtte a jobb alsó sarkot. Igazságos döntetlennel kezdte az idényt.

VfB Stuttgart-Schalke 04 2-2
Gólszerző: Khedira, Pardo (11-esből), illetve Kobiasvili, Rakitic

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×