eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Haug: Alonso távozása szóba sem került

A Mercedes sportigazgatója cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a spanyol Fernando Alonso a szezon végén távozna a Forma-1-es McLaren-csapattól.

Norbert Haug arra reagált, hogy a Times cikke szerint Ron Dennis csapatfőnök elengedi Alonsót, ha a kétszeres világbajnok el akarja hagyni a McLarent. Az angol lap informátora arról számolt be, hogy Dennis ezt már közölte is a spanyollal, akivel torkig van, ahogy haragszik az angol Lewis Hamiltonra is.

A Mercedes sportigazgatója a Bildnek azt mondta, hogy Alonso maradni akar a McLarennél, amelyhez szerződése 2009 végéig köti. Haug úgy fogalmazott, hogy fel sem merült Alonso távozása.

Valamiről muszáj írni...

A spanyol sajtó ugyanakkor már hónapok óta arról cikkezik, hogy a címvédő nem érzi jól magát a wokingi csapatban, a Magyar Nagydíj után pedig állítólag legszívesebben egy percig nem maradna a McLaren-Mercedesnél. A Renault nem is titkolja, hogy tárt karokkal várná vissza Alonsót, akit valószínűleg a BMW és a Toyota is szívesen leigazolna.

Maga Alonso a hét elején úgy nyilatkozott, hogy csak egy ember állt ki mellette, sokan pedig arról sem vesznek tudomást a csapatnál, hogy ő is beszél angolul. Több lap arról számolt be, hogy a spanyol sztár ultimátumot adott főnökeinek: a szezon végén vagy Hamilton vagy ő távozik az istállótól.

Haug ugyanakkor nem aggódik a lapokban megjelentek miatt. A sportigazgató a Stuttgarter Nachrichtennek azt mondta: megérti, hogy a két és fél hetes nyári szünetben is írnia kell valamiről a szaksajtónak. A sportvezető korábban maga is újságíróként dolgozott.

Elmondta, hogy a Török Nagydíj előtt a csapat kulcsfigurái - beleértve természetesen Dennist, Alonsót és Hamitont is - döntő fontosságú megbeszélésen vesznek részt.

Ellenszegülés, feltartás, trágárkodás, büntetés

A hungaroringi időmérő edzés utolsó szakaszában Hamilton a többszöri figyelmeztetés ellenére nem vette figyelembe a csapat utasításait, majd az utolsó percekben Alonso olyan sokáig állt a boxutcában, hogy megakadályozta Hamiltont gyorsköre megkezdésében.

Az angol pilóta a csapatrádión trágár stílusban ordibált Dennisszel, aki néhány órával később Hamiltont okolta a történtekért. Másnap viszont a csapatfőnök azt mondta, hogy egyik pilótája sem feddhetetlen az ügyben.

A sportfelügyelők nem fogadták el a McLaren és Alonso magyarázatát, a spanyol címvédőt a hatodik helyre sorolták vissza a rajtrácson, a wokingiakat pedig azzal büntették, hogy nem szerezhettek konstruktőri pontot a mogyoródi viadalon.

A világbajnok pontversenyben élen álló Hamilton rajt-cél győzelmet aratott, míg Alonso negyedik lett, így hat futammal a szezon vége előtt hét pontra nőtt a hátránya csapattársával szemben. A másodikként célba érő finn Kimi Raikkönent már húsz pont választja el Hamiltontól.

A láthatóan meggyötört Ron Dennis a futam után nem tudott igazán örülni Hamilton győzelmének. Elismerte, hogy tarthatalanná vált két pilótája rivalizálása. Az angol újonc a szokottnál zavartabban nyilatkozott hungaroringi sikere után. Elárulta, hogy a szombati időmérő edzés óta Alonso nem is szól hozzá.

Szerző: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×