eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Vereckei: "Az olimpiai kvótát mindenképpen meg akarom szerezni"

A kajakozó Vereckei Ákos nem számít arra, hogy csúcsformában kezdheti meg csütörtökön a duisburgi világbajnokságot. A kétszeres olimpiai bajnok felkészülését megzavarta edzője, Séra Miklós betegsége. A trénernek két hete koponyaműtétje volt, és azóta is kórházban fekszik, míg a tanítványait július közepétől Angyal Zoltán szövetségi kapitány készítette fel a versenyre.

Megviselték az edzőjével történtek?

Nagyon megviselt a dolog, hiszen egyik napról a másikra ért minket. Legfőképp az edzőnket viselte meg, de túl kell tennünk magunkat ezen is. Egy kicsit kizökkentünk a megszokott kerékvágásból, de igyekeztünk alkalmazkodni az új edzőhöz, és ő is igyekezett alkalmazkodni hozzánk.

Hogy érzi, mennyire sikerült formába kerülnie a szegedi világkupa és az Európa-bajnokság után?

Ez egy nagyon nehéz év, hiszen május 12-e óta minden harmadik héten van valamilyen verseny. Nem gondolom, hogy csúcsformában leszek a világbajnokságon, de az olimpiai kvótát mindenféleképpen meg akarom szerezni.

Mennyire fáradt?

Ez a probléma: nagyon fáradt vagyok. A negyedik válogató után nem volt időm feltöltődni. A világbajnokság előtt mindig van egy hét, amikor egy kicsit pihenhet az ember, most azonban erre nem volt lehetőség, mert túl közel van egymáshoz a két verseny. Ez van, ebből kell megcsinálni a vébét.

Milyen eredményekkel lenne elégedett?

A legfontosabb szempont, hogy az egyesben és négyesben meglegyen a kvalifikáció, a középfutamokban pedig már látszani fog, hogy a formám elég-e a dobogóhoz, vagy sem.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×