eur:
394.5
usd:
354.75
bux:
72761.86
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Labdarúgó EB: késésben a lengyelek

Az eredeti határidőhöz képest csak jókora csúszással készülnek el a stadionok a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra - jelentette be a lengyel sportminiszter Varsóban egy hétfői sajtótájékoztatón. Az európai szövetség (UEFA) április 18-án ítélte oda a lengyel-ukrán közös pályázatnak a rendezést.

A beígért 2400 kilométer új autópályából azóta egy méter sem épült meg Lengyelországban. A kezdeti eufóriát felváltotta az aggodalom, mostanra már biztosra vehető, hogy a stadionok nem épülnek fel az UEFA által kért 2010-es határidőre. "Reálisabbnak tartom, hogy 2011-re készülünk el" - mondta Elzbieta Jakubiak sportminiszter.

Zbigniew Chlebowski, a lengyel parlament pénzügyi bizottságának alelnöke, az ellenzéki Polgári Platform (PO) képviselője szerint egyelőre még azt sem sikerült tisztázni, hogy miből finanszírozzák a terveket.

Lengyelországnak hárommilliárd zlotyt (1,09 milliárd dollár) kellene költenie a négy stadion felhúzására, illetve rekonstrukciójára. A sajtójelentések is megerősítik, hogy a varsói létesítmény felépítése körül van a legtöbb gond.

A kommunista időkben épült stadion jelenleg Európa legnagyobb szabadtéri piaca, és szeptember közepéig több száz kereskedőt kellene onnan távozásra késztetni. Egyelőre még nem dőlt el, hogy ezen a területen, vagy máshol épül-e fel az új nemzeti pálya. A közlekedési miniszter szerint további 164 milliárd zlotyba kerülne a beígért 2400 kilométer autópálya építése. Tavaly mindössze hat kilométerrel bővült a hálózat, az idén még egy centi sem épült.

Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×