eur:
388.51
usd:
360.71
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kisteleki döntött: Koman Vladimir egyelőre nem lesz magyar válogatott

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke azt tanácsolta Várhidi Péter szövetségi kapitánynak, hogy ne hívja be Koman Vladimirt az Olaszország elleni barátságos mérkőzésre készülő válogatott keretébe. Az Inter középpályása, Filkor Attila ugyanakkor tagja a bő keretnek, noha korábban azt mondta: nem akarja elhagyni olasz klubcsapatát.

Az MLSZ közleménye szerint a keret összeállításánál szóba került a Sampdoria felnőttcsapatában egyre többször szóhoz jutó Koman Vladimir neve is, de miután a szövetség illetékes vezetői minden részletkérdést alaposan elemezve konzultáltak erről, Kisteleki István elnök úgy döntött, hogy a 18 éves, ukrajnai származású játékost egyelőre ne hívja meg Várhidi Péter szövetségi kapitány az olaszok ellen készülő keretbe.

Az MLSZ vezetői ugyanis nem akarják elhamarkodott, visszafordíthatatlan lépésre kényszeríteni a Sampdoria futballistáját. Gondolkodási lehetőséget, a megfontolt döntésre időt kívánnak számára biztosítani - áll a dokumentumban.

Amennyiben Koman Vladimir úgy dönt, hogy a magyar válogatottban kíván szerepelni, akkor szóba kerülhet a válogatott keretek összeállításánál.

Koman Vladimir és a válogatott új technikai igazgatója, Szekeres Tamás hamarosan találkozik, és egyeztet a kérdésről.

Koman Vladimir ukrajnai származású, de magyar állampolgár. A futballista kiskorától kezdve családjával együtt Magyarországon élt, és a magyar utánpótlás-válogatottakban rendszeresen szerepelt. A játékos a felnőtt válogatottban még nem debütált, így lehetősége nyílna arra, hogy az ukrán nemzeti együttesben szerepeljen.

Tagja a keretnek ugyanakkor Filkor Attila, az Inter középpályása, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy az olasz bajnokság rajtja előtt néhány nappal nem akarja elhagyni klubját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×