eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Egy 18 éves srác elhomályosítja a Ronaldinho, Eto'o, Henry triót

Miközben ismét együtt játszott a Barcelonában a Ronaldinho, Eto'o, Henry trió, újra az ifjú mexikói csillag, Giovanni dos Santos nyerte meg a mérkőzést a csapatnak a távol-keleti túrán. Frank Rijkaard szerint a még mindig csak 18 éves ifjú csillag lesz a következő idény nagy felfedezettje.

Az 1989 májusában brazil apától született legény - tudása alapján - már a legutóbbi szezonban is bemutatkozhatott volna a Barcelona első csapatában. A spanyol ligában azonban nem játszhatott, mivel a katalán klub másokkal betöltötte már az Európai Unión kívüli játékosoknak fenntartott három helyet.

A helyzet azonban megoldódni látszik, "Giova" már az első hazai mérkőzésen, a Bilbao ellen ott lehet a csapatban. Augusztus 28-án ugyanis leteszi az állampolgársági esküt, s spanyol útlevéllel a birtokában nem számít már majd az Unión kívülinek.

A Barcelona minden követ megmozgatott azért, hogy a két évvel ezelőtt a mexikói válogatottat az U17-es világbajnokság aranyérméig repítő Giovanni dos Santos minél gyorsabban megkapja az állampolgárságot. A katalánok nem engedték vissza a fiatal játékost egy évre Mexikóba, a Chivashoz, mert számítanak rá.

Zinedine Zidane és Ronaldinho az elmúlt hetekben egybehangzóan állította: ez a srác az európai futball legragyogóbb tinédzsere. Virtuózan cselez, szinte tökéletes a technikája, s gólerős.

A nyári előkészületi mérkőzéseken Frank Rijkaard rendszeresen játéklehetőséget ad neki. A skóciai túrán gólt szerzett a Hearts of Midlothian ellen, de még fényesebben csillogott az eddigi ázsiai meccseken. A Peking Kuoan ellen ő volt a mezőny legjobbja, a 3-0-ra megnyert találkozón ő lőtte az első gólt, majd egyet rúgatott Iniestával.

A második meccsen, a japán Jokohama Marinos ellen 1-0-ra győzött a Barcelona - kitalálható, Giovanni dos Santos góljával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×