eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

A Ferrari nekiesett a McLarennek

A Nemzetközi Automobil Szövetség ezekben az órákban dönthet arról, hogy megbünteti-e a Forma-1-es McLaren csapatot a kémbotrány miatt. Közben a Ferrari állítólag egyértelművé tette az álláspontját, szerintük a McLaren bűnös. Más kérdés, hogy az ítéletet nem a maranellóiak hozzák meg.

A The Guardian információi szerint a Ferrari eljuttatott egy állásfoglalást a Londoni Legfelsőbb Bírósághoz. A dokumentumban azt áll, hogy a csapat szerint a McLaren felhasználta az adataikat, ezért tudott egy lépéssel előttük járni és sorozatban három futamot nyerni (Monaco, Kanada, Egyesült Államok).

A beadványban az is szerepel, hogy a Mike Coughlan felfüggesztett McLaren-főtervező birtokában lévő dokumentumokról tudott Martin Whitmarsh, a McLaren második embere, valamint Paddy Lowe, az istálló műszaki igazgatója.

A Ferrari szerint a két csapat közötti 27 pontos különbség valószínűleg ennek az ügynek köszönhető, hiszen a két autó teljesítményében igen közel van egymáshoz.

A maranellóiak a McLaren igazságtalan előnyét hangoztatják, amely akár 5,5 millió eurójukba is kerülhet, ha elbukják a világbajnokságot a wokingiakkal szemben.

Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint a szövetség Párizsban valószínűleg egy futamra eltiltja a McLarent. A wokingiak eddigi közelményeikben ártatlanságukat hangsúlyozták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×