eur:
389.55
usd:
361.98
bux:
68446.95
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Alonso az esőkirály

A nemzetközi sajtó a győztes Fernando Alonsót, a McLaren-Mercedes spanyol pilótáját dicséri, illetve a pontversenyben vezető brit Lewis Hamilton első nem dobogós - kilencedik - helyét taglalja a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Európa Nagydíja után.

Spanyolország:

El País: "Alonsóban forrt a düh, de fantasztikus versenyzéssel bebizonyította, hogy verhetetlen az esőben."

El Mundo: "Alonso az esőisten. A spanyol az elmúlt évek egyik legizgalmasabb futamát nyerte meg."

As: "Alonso, a Forma-1 Harry Potterje újabb leckét adott a varázslatos versenyzésből."

Marca: "Hősies diadalával Alonso ismét megmutatta nagyságát."

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: "Szuper Alonso olyan látványos előzéssel leckéztette meg Massát, hogy csak úgy szikrázott. Filmszerű őrület a Nürburgringen."

Tuttosport: "Alonso és Massa - show és veszekedés. Elered az eső, és máris szórakoztató a Forma-1."
Corriere della Sera: "Nürburgringi vízijátékok."

La Repubblica: "Eső és váratlan manőverek közepette Alonso győzött. Massa és Alonso alaposan hajba kapott a futam során és után. A párbaj a Ferrari és a McLaren-Mercedes között folytatódik a kémbotrány bírósági perében."

Il Secolo XIX: "A Ferrari az erősebb, de Alonso a jobb."

L'Unita: "Alonso az esőkirály, a Ferrari elsüllyedt."

Anglia:

The Times: "Alonso dacolt a viharral, és közelebb férkőzött Hamiltonhoz a pontversenyben. Már többször is hallottuk, hogy Bernie Ecclestone F1-főnök legszívesebben egy permetező berendezést tenne minden pályára, hogy érdekesebbé tegye a sportágat.  Ebben az izgalmas, kaotikus és drámai GP-ben jól látszott, hogy miért lehet igaza."

Daily Telegraph: "Alonso uralkodott az áradatban. Miközben az időjárás káoszt idézett elő a Nürburgringen, ő bemutatta fantasztikus tudását."

The Sun: "Lewis Hamilton rekordokat döntő karrierkezdete egy csúszkapályán ért véget. A briliáns brit 10-es dobogós sorozata egy esőáztatta, flúgos futamon hiúsult meg."

Daily Mail: "Alonso fenomenális diadalt aratott a zűrzavaros Európa Nagydíjon, majd agresszívan, szitkozódva nekiesett a második Felipe Massának."

Daily Mirror: "Lewis nevet, bár a fájdalom és az eső is hátráltatta. Hamilton a megfázással és a 280 km/órás szombati karamboljának utóhatásaival is küszködött, ráadásul semmi sem jött össze neki. Bár gigantikus előnye minimálisra csökkent a vb-pontversenyben, még mindig tud mosolyogni."

The Guardian: "Alonso nyert az özönvízszerű esőben, és a végén még egy látványos bemutatóval Massa kedvét is elrontotta."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×