eur:
389.59
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyenge a bal oldal Madridban

Mozgalmas hetet zárt a Real Madrid: az elnök kinevezte Bernd Schustert az új vezetőedzőnek, s szinte teljessé vált a keret az új szezonra. A német edző két posztra keres még elsősorban játékost: balhátvédnek és bal oldali középpályásnak. Lehet, hogy a Madrid idén "sztárigazolás" nélkül marad.

Ha azt vesszük, hogy az elmúlt nyáron Van Nistelrooy, Émerson, Cannavaro és (kölcsönbe) Ryes is érkezett a Madridhoz, a mostani erősítés szerényebbnek tűnik. A jelek szerint Predrag Mijatovics nem tudta megszerezni Kakát, s nem jutott dűlőre az Arsenallal Cesc Fabregas megvételét, vagy Robinhót is az üzletbe vonva, cserébe megkapását illetően.

Eddig az erősítések között a német világbajnoki ezüstérmes, Christoph Metzelder, a brazil Pepe, az argentin Saviola, a lengyel Dudek megszerzése szerepel, míg Soldado, Balboa és Júlio Baptista kölcsönszerződése lejártával visszatért a klubhoz. (Utóbbi három közül azonban a brazilt nem akarja megtartani a Madrid, állítólag a török Galatasaray a legesélyesebb kérője.)

A négy, valóban új szerzemény közül csak Pepéért fizetett átigazolási díjat a Real Madrid, Dudek, Metzelder és Saviola szerződése lejárt előző állomáshelyén, s így a Bosman-szabály alapján ingyen megszerezhető volt.

Bernd Schuster keretében egyelőre 27 név szerepel, ám az edző nem akar huszonegyesnél bővebb létszámmal dolgozni. Hajlandó lemondani - megfelelő ajánlat esetén - Míchel Salgadóról, Iván Helgueráról, Mejíáról, valamint három brazilról, Marcelóról, Émersonról és Júlio Baptistáról.

Schuster két kapussal számol. Közülük Iker Casillas az első számú jelölt, a legutóbbi években a Liverpoolban szerepelt, átigazolási díj nélkül megszerzett, lengyel Jerzy Dudek a második számú jelölt. (Dudek egyébként a klub első lengyel profi játékosa.)

Jobbhátvédben Sergio Ramos az első számú jelölt, rendelkezésre áll a brazil Cicinho, s a legutóbbi idényben feltűnt, fiatal Miguel Torres is. Középen a két helyre Metzelder, a 30 millió euróért, az FC Portótól vett Pepe, valamint Cannavaro, s az itt is számításba vehető Sergio Ramos pályázhat.

Balhátvédben viszont rosszul ál a Madrid: egyelőre Miguel Torres az egyetlen jelölt. Ezért is akarja Schuster mindenképpen leigazolni a Feyenoord utánpótlás Európa-bajnokát, a holland Royston Drenthét.

Fabio Capellónál két védekező középpályás szinte minden kezdőcsapatban szerepelt - Schuster szerint nem Gago és Diarra, hanem Gago vagy Diarra játszik majd. A másik középső középpályás posztján egyelőre Guti, De la Red és a fiatal Granero a jelöltje - alkalmasint ide még elkelne erősítés.

A jobb oldali középpályás posztján az argentin Higuaín és a brazil Robinho jöhet szóba, a bal oldal ellenben egyelőre üres: Schuster Reyes és Robben közül szeretné legalább az egyiket, de inkább mindkettőt a keretében tudni. Alighanem a spanyol válogatott középpályás ügyében remélhet könnyebb megoldást.

Nála sem fog két csatárnál több játszani, s az is valószínű, hogy marad az egy ék, egy árnyékcsatár felállás. Raúl és Saviola töltheti be a hátravont támadó szerepkörét, "főszabályként" Ruud van Nistelrooy, esetleg esetenként Soldado mögött.

A négy, már biztos érkezőt, valamint Beckham, Roberto Carlos, valamint Pavón, Raúl Bravo távozását figyelembe véve, s tekintettel a a "fölöslegeseknek" minősítettek névsorára, egyelőre aligha állítható, hogy erősödött volna a Real Madrid Capello bajnokcsapatához képest. Még mindig hiányzik az a játékos, aki képes átvenni Zinedine Zidane megüresedett helyét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×