eur:
389.83
usd:
362.89
bux:
68090.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vívó Eb: döntős a női tőrcsapat

Fordulatos összecsapáson, ráadásban elért találattal nyert a magyar női tőrválogatott az olasz csapat ellen, ezzel bejutott a döntőbe a genti vívó Európa-bajnokságon.

Remekül indult az összecsapás a viadal honlapja szerint: Varga Gabriella 5-2-re verte Valentina Vezzalit, Knapek Edina ugyanennyire Margherita Granbassit, majd Mohamed Aida 4-1-re Giovanna Trillinit, vagyis az első három pár után 14-5-re vezettek a magyarok.

A lendület a második szakaszra is megmaradt, Varga 4-1-re, Mohamed 5-3-ra hozta következő asszóját, Knapek pedig 7-7-es döntetlent ért el, így a zárókör előtt 30-16 volt a állás. Ekkor viszont nagyot változott a helyzet, Granbassi 6-2-re győzött Mohamed, Trillini pedig 10-3-ra Varga ellen.

Knapek 35-32-es vezetésnél lépett pástra Vezzali ellenében, majd az olasz klasszis sorozatban hét tust adott (35-39), ezzel elúszni látszott az összecsapás. Aztán ismét fordulat következett, Knapek az utolsó fél percben négyszer megszúrta ellenfelét, így következett a ráadás. Ebből mindössze két másodperc telt el, amikor a magyar tőröző bevitte a győzelmet jelentő tust (40-39).

"Először a mennyben voltunk, majd a pokolban, aztán megint a mennyben - mondta Bernát Zoltán, a tőrözők szövetségi kapitánya. - Harmincöt-harminckilencnél Edina kérdezte tőlem, mit csináljon, csak annyit tudtam neki mondani, hallgasson a szívére. Erre négyszer nekirontott Vezzalinak, és mindegyik akciója bejött. Aztán a hosszabbításban még egyszer megcsinálta ugyanezt. Nagyon örülünk, de a lányokból idegileg sokat kivett, hogy majdnem eltáncoltak egy simának tűnő győzelmet."

A másik ágon az oroszok 45-42-re verték a lengyeleket, így velük találkoznak a magyarok a 18 órára kiírt döntőben.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jön ma, emelkednek a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jön ma, emelkednek a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×