eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Újabb nagy fogás a futballóceánból - videó

A Manchester United újabb nagy fogásra készül a nyári futballóceánban: állítólag a jövő héten leszerződteti Carlos Tevezt, az argentin válogatott csatárát. A háromszor is Dél-Amerika legjobb játékosának választott támadót a Real Madrid, az Inter és a Chelsea is szívesen látta volna soraiban.

A 23 éves játékosért húszmillió fontot fizetne a Manchester United, amely a nyáron megszerezte már Owen Hargreavest, a brazil Andersont és a portugál Nanit.

A négy játékosért (ha Tevez valóban megvételre kerül) fizetett összeg meghaladja a 100 millió eurót - a klub korábban egyetlen nyáron sem költött ennyit játékosvásárlásra.

Tevez, aki ezekben a napokban az argentin válogatottal a Cop Américán szerepel, tisztázatlan jogi státuszú futballistának számít a Premier League-ben.

Ezért elképzelhető, hogy a United csak kölcsönvenné 12 hónapra, ameddig az ügy részletei nem tisztázódnak.

Mint ismeretes, tavasszal a liga szabálytalanságokat észlelt Teveznek a West Ham Unitedhez szerződése körül, ezért súlyos pénzbüntetésre ítélte a londoni klubot.

Carlos Tevez 1984. február 5-én született Buenos Airesben, az Ejército de Los Andes, népszerűbb nevén Fuerte Apache negyedben.

A utcai futballal kezdődött a pályafutása, de játszott szervezett csapatokban is, először úgynevezett baby footballt, mégpedig az Estrella del Unóban, ahol apja volt az edzője. Aztán viselte a Santa Clara, majd a Villa Real mezét is, de az első igazi csapata az All Boys volt (1994-1996).

Ottani igazolásában még a Martínez családnév szerepelt. Ennek történetét így idézte fel: "Így anyakönyveztek. A szüleim elváltak kevéssel azelőtt, hogy én megszülettem. Ezért én 1984-ben anyám családi nevét, a Martínezt kaptam. Aztán kibékültek, s apám a nevére vett. Akadt is kavarodás az igazolásaim körül, hiszen az All Boysban Martínezként szerepeltem, a Bocánál meg már Tévezként."

Tizenkét évesen került a Bocához, a klub vezetői nagyon vigyáztak rá, vettek a családnak egy lakást a Bombonera közelében, hogy Carlitosnak külön szobája legyen. 15 éves korában, a korosztályos válogatottban lőtt egy ollózásos gólt a Wembleyben. Nagyjából azóta tartják őt számon az európai futballklubok képviselői.

A Bayern München 2003 nyarán több mint 11 millió eurót adott volna érte, de a Boca nem adta.

A nagy kiugrást a 2003-as Libertadores-kupa sorozat hozta meg a számára, a csoportmérkőzéseken még nem játszott, mert akkoriban a junior-válogatottal a később elhalasztott korosztályos világbajnokságra készült, de a végső szakaszban öt gólt is szerezve segítette kupagyőzelemhez az arany-kékeket. Tagja volt a Milan ellen a Világkupát megnyerő Bocának is, de sérülése miatt csak keveset játszott.

Amikor Riquelme a Barcelonához szerződött, azt mondta Téveznek: "Carlitos, mostantól kezdve te vagy itt a főnök a pályán. Ha jól játszol, a Boca nyerni fog. Ha nem, akkor meg kikap. Semmi mással ne törődj, csak ezzel." Ehhez is tartotta magát, amíg - Dél-Amerikában rekordnak számító, 20 millió dollárért - a Corinthianshoz nem szerződött.

Eleinte akadtak beilleszkedési gondjai a Cornál, nehezen lendült játékba a 40 millió euróért megerősített gárda. Ráadásul a helyzet Tévez szempontjából kifejezetten rosszul alakult: a tulajdonos elküldte az argentin edzőt, Daniel Alberto Passarellát és megsérült Javier Mascherano.

Carlitos azonban igazi vezéregyéniségként tartotta magasra a legnépszerűbb São Pauló-i klub, az állítólag 25 millió szurkoló szívét rabságban tartó Corinthians zászlaját. A bajnoki címig vezette a csapatot, miközben őt választották meg a campeonato brasileiro legjobb játékosának.

2005 telén harmadszor is Dél-Amerika legjobb, a kontinensen játszó futballistájának választották. Tavaly augusztusban, Javier Mascheranóval együtt, Angliába igazolt.

A Liverpoolhoz szerződött barátjával ellentétben végigjátszotta az idényt a West Ham Unitednél, sőt az ő gólja hozta meg a bennmaradást a csapatnak.

A nyáron a Real Madrid, az Inter és a Chelsea is szerette volna megszerezni, de a jelek szerint ő a Manchester Unitedet választotta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×