eur:
389.73
usd:
362.76
bux:
68131.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Európa-bajnok a magyar női tőrcsapat

Aranyérmet szerzett a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Ujlaky Virginie összeállítású női tőrcsapat a genti vívó Európa-bajnokságon. A magyarok a döntőben 45-31-re verték a címvédő oroszokat.

A franciák és az olaszok legyőzésével a kontinensviadal döntőjébe kerülő magyar csapat kiválóan kezdte a finálét, ugyanis Ujlaky 5-2-re verte Ajda Csanyajevát. A következő asszóban Mohamed 3-1-re kikapott Janna Ruzavinától, majd Knapek 2-2-t vívott Jevgenyija Lamonovával, így az első kört követően 8-7-re vezetett a magyar csapat.

Mohamed kiváló versenyzéssel 5-0-ra lelépte Csanyajevát, Ujlaky azonban 7-4-re kikapott Lamonovától. Knapek helyére Varga állt be, aki 3-3-at ért el Ruzavinával szemben, így 20-17 volt az állás.

Az utolsó szakaszt Varga kezdte, aki a 3-3-as asszóval fegyelmezetten tartotta az előnyt, majd Mohamed 6-4-re hozta asszóját. A fiatal Ujlaky parádézott a végén, és magabiztos teljesítménnyel győzte le Ruzavinát, ezzel kialakítva 45-31-es eredményt.

A magyar tőrcsapat legutóbb 1991-ben lett Európa legjobbja.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×