eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Thierry Henry: utódom az elődöm?

Válogatottbeli társa, Nicolas Anelka pótolhatja a Barcelonába igazoló Thierry Henry-t az Arsenalban. A francia csatár egyszer már szerepelt az Ágyúsoknál, ám akkor botrányos körülmények között távozott.

Nicolas Anelka az Arsenal menedzserének, Arsene Wengernek az első számú jelöltje a Thierry Henry távozásával megüresedő csatárposztra. A francia szakember honfitársa jelenleg a Boltonban szerepel, de korábban játszott az Ágyúsoknál is - éppen Henry előtt.

Wenger fedezte fel az Anelkában rejlő tehetséget, és csábította az Arsenalhoz 1996 novemberében mindössze 500 ezer fontért az akkor 17 éves támadót a PSG-től.

A francia csatár második szezonjában lett stabil tagja az Ágyúsoknak, és 1998-ban részese volt a duplázásnak, vagyis a bajnoki cím és az FA-kupa megszerzésének. A londoniak mezében 90 meccsen 28 gólt szerzett.

Két és fél év után azonban elhagyta Londont, mivel a menedzsereként dolgozó testvérei nyomására elfogadta a Real Madrid fényűző ajánlatát.

A királyi gárda 22 millió fontot fizetett az Ágyúsoknak, és szinte a kapott pénzből vette meg az Arsenal Thierry Henry-t és Davor Sukert - utóbbi túl pályafutása zenitjén csak egy évig maradt Londonban, azonban a francia világbajnok a csapat szimbóluma lett.

Holland fiatalok a fókuszban

Anelka távozására sokan emlékeznek az Arsenal vezetőségében, akik nem támogatják a menedzserét tervét, hogy visszahozza a csatárt. Wenger talán éppen ezért jelölt meg több lehetséges Henry-utódot: az Ajax két tinisztárját, Ryan Babelt és Klass Jan Huntelaart. A két hollandot a hírek szerint 25 millió fontért meg lehetne szerezni.

A francia tréner egy közeli ismerőse elmondta, hogy Wenger nem szívesen engedte el Henry-t a Barcelonába, azonban elfogadta, hogy a támadó távozni akar.

A Milan a fizetés miatt maradt le


Közben az AC Milan alelnöke, Adriano Galliani bejelentette, hogy közel álltak Henry megszerzéséhez, ám a futballista óriási fizetését nem tudták vállalni. "Nem lett volna gond kifizetni 24 millió eurót az Arsenalnak, de az évi 10 millió eurós fizetés már nem lett volna tartható" - közölte a klubvezető.

A BL-győztes klub alelnöke kifejtette, hogy az adórendszer különbözősége miatt a Barcelonának 15 millió eurót kell fizetni évente Henry-nak, ebből 10 millió a fizetés és 5 millió az adó, míg Olaszországban ez az összeg 20 millió euró lenne.

A Milan azonban hasznot is húzhat Henry Barcelonába költözéséről, ugyanis így közelebb kerülhet Samuel Eto'o megszerzéséhez. A kameruni támadó kijelentette, hogy maradni akar a Nou Campban, de az olasz egyesület továbbra is élénken érdeklődik iránta.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 21:02
×
×
×
×