eur:
389.82
usd:
362.84
bux:
68086.12
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hamilton Alonso előtt maradt

Sorozatban második Forma-1-es futamát nyerte meg Lewis Hamilton. A McLaren angol sztárja - Montreal után - rajt-cél győzelmet aratott az Egyesült Államok Nagydíján. A második csapattársa, a címvédő Fernando Alonso lett. A Ferrari pilótái közül a brazil Felipe Massa lett a harmadik, a finn Kimi Raikkönen a negyedik.

Az ötödik helyen a finn Heikki Kovalainen (Renault), a hatodikon az olasz Jarno Trulli (Toyota), a hetediken az ausztrál Mark Webber (Red Bull), a nyolcadikon a német Sebastian Vettel (BMW) végzett Indianapolisban. A lengyel Robert Kubivát helyettesítő Vettel minden idők legfiatalabb pontszerzője.

Alonso kétszer próbálkozott

A rajtnál Alonso tűnt határozottabbnak, de Hamilton az ideális íven tartotta az autóját, a spanyol pedig ezúttal nem vállalta túl magát, maradt a második helyen. Massa megtartotta harmadik helyét, a keményebb gumikeverékkel elrajtoló Raikkönen viszont visszaesett a hatodik helyre a német Nick Heidfeld (BMW) és Kovalainen mögé.

A Ferrari finn pilótája a kerékcserék után renault-s honfitársa elé ért visssza, majd erőszakosan megelőzte Heidfeldet. A BMW németje később kiesett.

A két istállón belül csapattársi rivalizálás a futam végéig kitartott, Alonso egyszer közel került Hamilton megelőzéséhez, de az angol újonc lemásolta a rajt után alkalmazott taktikáját. Raikkönen az utolsó húsz körben Massát szorongatta, előzés a Ferrarinál sem történt.

Az utolsó percekben Nico Rosberg Williamsében tönkrement a Toyota-motor, a jól versenyző ifjú németnek a hatodik helyről kellett kiállnia.

Tovább tart a McLaren-dominancia


A McLaren - bár kisebb fölényben volt, mint a legutóbbi két futamon - ismét magabiztosan győzött, és a konstruktőrök versenyében már 35 pont az előnye a Ferrarival szemben. A pilótáknál Hamilton 58 ponttal áll az élen. Alonso 48, Massa 39, Raikkönen 32 pontot gyűjtött eddig.

"Ez egy álom. Eljövök két olyan pályára, amit eddig nem ismertem, és mindkettőn rajt-cél győzelmet arattam" - mondta a futam után Hamilton, aki nem győzte dicsérni remekül dolgozó mérnökeit és idén rendkívül megbízható csapatát. (A McLaren-szurkolók sem várhattak többet: az angol csapat idén 14-ből 14 pontszerzéssel rukkolt eddig elő.)

Alonso megjegyezte, hogy a verseny egy részében már a következő heteken gondolkodott. Hozzátette, hogy ezúttal - tanulva a korábban történtekből - óvatosabb volt az előzési kísérleteknél. Örömtelinek nevezte, hogy a Ferrarival szemben tovább nőtt az előnyük a pontversenyben.

Massa elismerte, hogy Raikkönen nagy nyomást gyakorolt rá, de sikerült maga mögött tartania a finnt.

A következő futamot, a magny-cours-i Francia Nagydíjat július 1-jén rendezik. Azt - Indyvel ellentétben - nem tartják a Ferrari pályájának, bár tavaly Michael Schumacher győzni tudott a Renault hazai versenyén.

A McLaren? Nos, a wokingiak az elmúlt években szinte mindig jobban szerepeltek Franciaországban, mint a tengerentúlon. Most pedig új fejlesztésekkel készülnek...

Szerző: Farkas Dávid

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×