eur:
389.39
usd:
362.7
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Beckham helyett Reyes a spanyol bajnoki zárás hőse

A második félidőben a Real Madrid megfordította az állást a Bernabéu Stadionban, s miután 3-1-re legyőzte a Mallorcát, megnyerte története 30. bajnoki címét. A Barcelona hiába győzte le 5-1-re a Násticot, másodikként zárt. A Sevilla meglepetésre 1-0-ra kikapott a Villarrealtól.

A Barcelona hamar eldöntötte a meccset

A Barcelona tiszta lelkiismerettel akarta zárni az idényt: Tarragonában már az első félidőben eldöntötte a találkozó sorsát.

Frank Rijkaard együttese ötletesen, látványosan futballozott. Az első gólnál Lionel Messi beadása után az előrehúzódott Carles Puyol középső védő-kollégáját megelőzve az üres kapuba rúgta a labdát.

A Barcelona támadásban maradt. Samuel Eto'o - Ronaldinho nagyszerű labdájából - kapura lőtt, a Nástic kapusa ekkor még, bravúrral, védeni tudott. Messi kísérletét már nem hárította: az argentin szélső jobbról befelé cselezett, majd ballal kilőtte a hosszú sarkot.

Néhány perccel később Ronaldinho is feliratkozott a góllövők közé: szabadrúgását Rubén Pérez, a tarragónaiak kapusa csak saját kapujába tudta ütni.

A másik két bajnokesélyes közül a Sevilla nem tudta feltörni a Villarreal védelmét, szünetben 0-0-ra állt a két csapat.

Bakizott a Real-védelem

A Bernabéuban a Real Madrid meglepően idegesen kezdett a Mallorca ellen - mintha nem is rendkívül rutinos, nemzetközi sztárok várták volna az idény, számukra, utolsó mérkőzését. A Mallorca az első két helyzetét még kihagyta, majd a 16. percben, Varela révén előnybe került.

A folytatásban a Madrid mezőnyfölényben játszott, de ziccert nem tudott kialakítani. Ráadásul az első félóra végén elveszítette legveszélyesebb játékosát: Van Nistelrooy sérülése miatt cserét kért.

A második játékrészben Tarragonában még három gól esett (sorrendben Messi, Grahn és Zambrotta szerezte, így a Barcelona végül 5-1-re nyert), de már mindenki a rádiót figyelte: mi történik Madridban?

Nyilvánvaló volt, a Barcelona nyer - de ez mit sem ért, ha a Real Madrid is nyer. A királyi klub játékosai pedig pontosan úgy futballoztak, ahogyan az előző hetekben: kevéssé látványosan, de óriási akarással.

Reyes jött, látott, s győzött


David Beckham előbb Sergio Ramos fejére varázsolta a labdát, majd szabadrúgásból a kapufát találta el - aztán elhagyta a pályát. A 65. percben José Antonio Reyes állt a fejére, az angol középpályást óriási ováció kísérte le a pályáról.

Reyes nagyszerű cserének bizonyult: két perccel később, Robinho és Higuaín előkészítése után kiegyenlített. A 78. percben a mallorcai Maxi López kihagyott egy nagy helyzetet, aztán a következőben Mahamadou Diarra megszerezte a bajnokság sorsát eldöntő gólt.

A mali játékos a hálóba fejelte a labdát - alkalmasint akkor sokaknak eszébe jutott: Sepp Blatter, a FIFA elnöke, saját szervezete szabályait felrúgva, bevallottan a Madridnak kedvezve, kötelezte az afrikai ország szövetségét, mondjon le játékosáról a bajnoki mérkőzés miatt, holott a regula szerint Diarrának már azokban a percekben Bamakóban kellett volna lenni.

Az egymás elleni eredmény döntött


Alkalmasint a gól eldöntötte a mérkőzést és a bajnokságot, ráadásul aztán Reyes újabb találatával bebiztosította a sikert. Fabio Capello és csapata a mennybe ment - a temérdek kritika elszenvedése után vasárnap este az ünneplésen volt a sor.

A Real Madrid és a Barcelona egyaránt 76 ponttal zárta a 2006-2007-es bajnokságot, a két csapat között az egymás elleni eredmény döntött. A Madrid nyert ősszel a Bernabéuban, s döntetlent játszott tavasszal a Nou Campban, így nem számított, hogy sokkal gyengébb a gólkülönbsége a katalánokénál.

A Real Madrid és a Barcelona a Bajnokok Ligája főtábláján indulhat, míg a sorozat selejtezőjében szerepelhet a Sevilla mellett a negyedik helyen záró Valencia is, amely ezúttal 3-3-as döntetlent játszott a vendég Real Sociedaddal.

A Gimnastic, a Real Sociedad és a Celta Vigo kiesett az élvonalból.

Szerző: Dénes Tamás

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×