eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Az Anaheim egy volt ferencvárosival nyerte meg a Stanley Kupát

Az Anaheim nyerte a Stanley Kupát, miután az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének ötödik mérkőzésén 6-2-re verte az Ottawát, így 4-1-es összesítéssel diadalmaskodott. A Ducks színeiben a Ferencvárosban is megfordult Rob Niedermayer is magasba emelhette a serleget.

A hazaiakhoz visszatért az egy mérkőzésre szóló eltiltását letöltő Pronger, és rögtön a negyedik percben gólpasszt adott McDonaldnak, aki emberelőnyből volt eredményes.

A túloldalon Spezza kétszer is ziccerbe került, ám mindkét helyzet kimaradt. A másik oldalon a szünet előtt növelte a különbséget a Ducks: a 2005 tavaszán még a Ferencvárost erősítő Rob Niedermayer iramodott meg, és vette be Emery kapuját.

A második harmad Anaheim-rohamokkal indult, majd Alfredsson szépített. Aztán egy kabaréba illő góllal megint az Anaheim szerzett gólt: Phillips fegyelmezetlen módon saját kapuja elé vitte be a korongot, amely Emery lábáról becsúszott.

Az Ottawa Alfredsson rájátszásban szerzett 13. góljával tartotta életben reményeit, ám 50 másodperc múlva visszaállt a kétgólos különbség: Beauchemin távoli lövése Volcsenkovon váltott irányt, és bevágódott.

A záró játékrészben ismét a kaliforniai gárda kezdte a gólgyártást, miután Scott Niedermayer lövésébe Moen piszkált bele. Három perccel a vége előtt Perry adta meg a kegyelemdöfést egy sistergős bombával.

A rájátszás legértékesebb játékosának (MVP) Scott Niedermayert választották. Utoljára 1983-ban fordult elő, hogy testvérpár nyerjen bajnokságot: most Scott és Rob Niedermayer, 24 éve pedig a New York Islandersben Brent és Duane Sutter emelhette magasba a trófeát.

Az Anaheim története első diadalát aratta, egyúttal a Kacsák az első kaliforniai csapat, amely Stanley Kupát nyert.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 21:25
×
×
×
×