eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Drámai telefon a Mount Everestről: "a csúcstámadást feladjuk" - hallgassa meg!

Nem sikerült a Mount Everest megmászása Klein Dávidnak és Várkonyi Lászlónak. A magyar hegymászók vasárnap éjfélkor kezdték meg a 8850 méteres csúcs meghódítását oxigénpalack nélkül, ám vissza kellett fordulniuk.

Az AHICO Everest Expedíció (2007) csapata, Klein Dávid és Várkonyi László magyar idő szerint vasárnap éjfélkor kezdték meg mászásukat a Mount Everest 8850 méter magas csúcsa felé.

Klein Dávid magyar idő szerint hajnali negyed hatkor jelentette telefonon a csoport többi tagjának, hogy a csúcstámadás nem sikerült.

"Nos, ezt a mai csúcstámadást feladjuk. 8600 méteren vagyunk. Azt hiszem, hogy tegnap nem volt elég időnk aludni és folyadékot inni, mert lassabbak vagyunk a vártnál, és túl későn érnénk a csúcsra. Elképzelhető, hogy holnap még Konyi (Várkonyi László) próbálkozik egyedül egy csúcstámadással. Az én gyomrom már nem bírná, vannak ilyen savasodási problémáim. Nekem nem lesz már több kísérletem" - jelentette Klein Dávid.

Ha szeretné meghallgatni a hangfelvételt, kattintson ide!

A két sportoló a magyar hegymászás történetében először oxigénpalack használata nélkül szeretné elérni el Föld legmagasabb pontját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×