eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A Real a második féldiőben elintézte a Sevillát

A Real Madrid hazai pályán 3-2-re legyőzte a Sevillát a spanyol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában, s ezzel megelőzte riválisát a tabellán.

Az első félidő hozott néhány nagy csatát - például Daniel Alves és Robinho között -, s némi meglepetésre a vendégek játszottak fölényben. Különösen Puerta volt elemében, aki "nagyon élt" Cicinho mellett. A Madridból (alighanem ez sem szokványos...) Diarra hagyta ki a legnagyobb helyzetet.

A 40. percben Maresca fantasztikus, Zinedine Zidane 2002-es, a BL-döntőben a Leverkusennek lőtt találatát idéző gólt rúgott.

A második játékrészben néhány perccel az újrakezdés után a madridiak büntetőt reklamáltak, úgy ítélték meg, Segio Ramosszal szemben Kanouté szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A bíró, alighanem helyesen, nem ítélt tizenegyest.

Az 58. percben Fabio Capello cserélt - alkalmasint akkor még ő is inkább csak remélte, mint tudta, hogy döntő fontosságúvá válik a lépése. Raúl helyére beszállt Guti, Torrest pedig Helguera váltotta.
Guti néhány perccel később gólpasszt adott Ruud van Nistelrooynak, aki így a góllövőlista élén beérte Kanoutét és Diego Militót.

A Sevilla akkor még tudott váltani: Daniel Alves nagy helyzetben hibázott, majd Iker Casillas bravúrral védett Alves és Chevanton akciója után. Közben a játékvezető a kispadról állította ki a vitatkozó Luis Fabianót.

A 80. percben már a Madrid vezetett: Guti újabb mesteri passzát Robinho gólra váltotta. A gól után a brazil egy percen belül két sárga lapot is kapott túlzottan heves gólöröméért - megfogyatkozott csapata.

Két perc múlva követte őt Aítor Ocio az öltözőbe: a sevillai középpályás a Diarra elleni durvasága (?) miatt kapott piros lapot. (Nem biztos, hogy a játékvezető jól döntött...) A 84. percben Beckham és Chevanton "csak" sárga lapot kapott a belelendült bírótól - Beckhamet csütörtökön "megmentette" a liga fegyelmi bizottsága, ám ezúttal aligha fogja. Nem játszhat a következő bajnokin.

A 86. percben Van Nistelrooy belőtte a hazaiak harmadik gólját, amivel a spanyol góllövőlista élére ugrott. Guti ebben a találatban is szerepet vállalt.

A 92. percben Chevanton szépített, de a csütörtöki UEFA-kupa-mérkőzés után fáradtan játszó Sevilla elveszítette a rangadót.

A Real Madrid, amelynek legjobbjai ezúttal Van Nistelrooy, Sergio Ramos és Guti voltak, ellenben továbbra is mindössze kétpontos hátránnyal követi a Barcelonát.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×