eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Kidőlt a sorból a Manchester teljes hátvédsora

Kedd este játssza a Manchester United és a Milan a labdarúgó Bajnokok Ligája első elődöntőjének első mérkőzését. Az angolok teljes védelme kidőlt a sorból. Sir Alex ennek ellenére győzelemre számít.

Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidics, Patrice Evra - így fest az angol profi játékosok hagyományos ankétján megválasztott Év csapatának védelmi négyese.

Történetesen a kvartett azonos a Manchester United védősorával, legalábbis optimális esetben. Mert hogy a Milan elleni BL-elődöntőben a felsoroltak közül Neville, Ferdinand és Vidics biztosan nem játszhat, s Evra szerepeltetésére is csak halvány esélye van Sir Alex Fergusonnak, a Vörös Ördögök menedzserének.

Miután kidőlt a sorból Silvestre is, mindössze O'Shea, Brown és Heinze maradt egészséges védő a keretben. Ha Evra nem épül fel, Darren Fletchert kénytelen hátravezényelni a menedzser.

A középpályás sor sem teljes: Pak Dzsi Szung és Kieran Richardson biztosan nem játszhat. Kihagyta a hétfői edzést Ole Gunnar Solskjaer is - igaz, miután Louis Saha is sérült, minden bizonnyal leül majd a kispadra.

A fentiek alapján valószínűleg a Van der Sar - Fletcher, O'Shea, Brown, Heinze - Cristiano Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs - Smith, Rooney tizenegy kezd majd, ami azért, a hiányzók ellenére sem mondható gyengének...

A Milan legerősebb keretével érkezett Manchesterbe, természetesen a kupasorozatból "kizárt" Ronaldo kivételével. Dida is elutazott az Old Traffordra, bár vállsérülése miatt az ő szerepeltetése kérdéses.

A kapus nagyon szeretne védeni, hiszen az Álmok Színházáról szép emlékei vannak: a Man United elleni, egyébként 1-0-ra megnyert BL-meccsen, 2005 tavaszán, illetve előtte, a 2003-as, Juventus elleni BL-döntőben is kiválóan védett.

Carlo Ancelotti (aki ötödször szerepel aktuális csapatával BL-elődöntőben, szemben a négynél járó Sir Alexszel) a Münchenben is látott 4-3-2-1-es, sokszor karácsonyfaként emlegetett formációt akarja játszani csapatával.

A kapus személye kérdéses (ha Dida nem épül fel, Kalac véd), ám a tíz mezőnyjátékos kiléte nagy biztonsággal megtippelhető: Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski, Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Kaka, Seedorf és Gilardino.

A mérkőzést megelőző napon hagyományos sajtótájékoztatón Paolo Maldini, az olaszok csapatkapitánya arról beszélt, hogy bár tisztelik a Manchester Unitedet, egyáltalán nem félnek tőle.

Mindazonáltal tudják, hogy a United szép és eredményes futballt játszik, különösen az Old Traffordon. Ám hozzátette: "Amikor az angolok nézték a Bayern elleni elődöntőnket, biztos vagyok abban, hogy azt szerették volna, hogy a németek jussanak tovább."

Mind Maldini, mind Ancelotti Cristiano Ronaldót jelölte meg a Manchester United legveszélyesebb játékosaként, a klubrekorder védő még azt is hozzátette, a portugál biztosan a világ legjobb öt játékosa között van. De Ancelotti hozzátette: Kaka is ugyanebbe a kategóriába tartozik.

Sir Alex egyébként Cristiano Ronaldót felmentette a hétfői edzés egy részézéről, hogy friss legyen a mérkőzésen...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×