eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mourinho: Gyermekkori álom a kupadöntő

José Mourinho egy gyermekkori álom beteljesülésének tartja, hogy csapatával, a Chelsea-vel bejutott az FA-kupa döntőjébe. A portugál szakember szerint óriási döntő várható a Manchester United ellen, és örülne neki, ha a Bajnokok Ligája fináléjában is ugyanez lenne a párosítás. A tréner jövője azonban továbbra is kérdéses, és a legújabb hírek szerint Jürgen Klinsmann is esélyes a Chelsea kispadjára.

José Mourinhónak egy gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy csapatával, a Chelsea-vel bejutott az FA-kupa május 19-i döntőjébe.

"Gyerekként sok angol kupadöntőt néztem a televízióban. Először arról álmodtam, hogy játékosként eljuthatok erre a szintre, de nem voltam képes rá, majd edzőként álmodoztam erről, és sikerült" - mondta a portugál tréner a Blackburn elleni, hosszabbítás után megnyert elődöntőt követően.

A fináléban a Manchester United lesz a Chelsea ellenfele - tíz nappal a két sztárcsapat bajnoki döntőnek is beillő találkozója után.

"Óriási döntő lesz, ez nem kérdéses. Mindkét együttes hihetetlenül szerepel, olyan lesz nekem ez a döntő, mint egy álom" - emelte ki Mourinho.

A kétfrontos MU-Chelsea verseny könnyen háromfrontossá válhat: ha a két alakulat továbbjut a Bajnokok Ligája elődöntőjéből, a legrangosabb európai kupasorozat fináléját is egymással vívhatják.

"Nem leszek szomorú, ha még háromszor kell megküzdenünk a manchesteriekkel. Mindkét gárda még három trófeáért harcol, ez pedig elképesztő" - vélekedett a portugál szakember.

Ha a Chelsea valamennyi színtéren diadalmaskodik, azzal történelmi tettet hajt végre az angol futballban, ugyanis korábban nem fordult elő, hogy egy gárda mind a négy sorozatot megnyerje, amelyben elindult.

A Kékek menedzsere a négyes eléréséről úgy vélekedett: mindent megnyerhetnek, de könnyen mindent el is veszíthetnek. "A futball erről szól" - hangsúlyozta.

A José Mourinhóval készített interjút ide kattintva megtekintheti.Hiába a sikeres szereplés, továbbra sem biztos, hogy a következő szezonban is Mourinho ül a Chelsea kispadján. A bizonytalanságot maga az edző is megunta, és megkérte a klub vezetőit, hogy tudassák vele, mi a céljuk, ám Roman Abramovics tulajdonos még kivár.

Az orosz milliárdos és a portugál tréner egyébként összeölelkezett a vasárnapi győzelem után, és kölcsönösen gratuláltak egymásnak a sikerhez.

Peter Kenyon, a Kékek ügyvezető igazgatója támogatásáról biztosította Mourinhót, de garanciákat nem tudott adni arról, hogy a szakember kitöltheti 2010-ig érvényes szerződését.

Egyes információk szerint a Chelsea képviselői múlt héten Jürgen Klinsmannal találkoztak, és arról biztosították a német válogatott volt szövetségi kapitányát, hogy ha a tulajdonos Mourinho menesztése mellett dönt, ő veheti át a helyét.

Közben újabb játékos tett hűségnyilatkozatot a portugál szakember mellett.

Korábban a Chelsea két vezéregyénisége, John Terry és Frank Lampard állt ki José Mourinho maradása mellett, most pedig Andrij Sevcsenko mondta, hogy az élet elképzelhetetlen lenne a portugál nélkül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×