eur:
394.17
usd:
356.04
bux:
0
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Biros és Kásás sokat vállalt, de támadásban betlizett

Hét lövéséből egyet sem tudott értékesíteni Biros Péter, a magyar férfi vízilabda-válogatott eddigi egyik legjobbja a horvátok ellen a melbourne-i világbajnokság döntőjében - derül ki a hosszabbításban 9-8-ra elveszített meccs hivatalos statisztikai összesítéséből.

A Honvéd játékosa a vébén eddig remekelt, nem kis részben rajta múlott, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese eljutott a fináléig, itt azonban csak a kapufát találta el.

Majdnem ilyen rossz hatékonysággal lőtt Kásás Tamás is, de a magyar csapat első gólját ő szerezte. A többi hat kísérlete célt tévesztett.

Amíg Biros és Kásás sokszor vállalkozott lövésre, addig a csapatba nemrég visszatért Benedek Tibor egyetlen lövését elrontotta, a center Molnár Tamás pedig ezúttal inkább a szabálytalanságaival tűnt ki, egyetlen kísérlete sem volt.

Szívós Márton és Madaras Norbert három próbálkozásból egyszer volt eredményes, de ők ez alapján már a jobbak közé tartoztak.

A kapusok mellett Kiss Gergely és Pavo Markovic remekelt

Az elsősorban védekező feladatokkal megbízott Varga Dániel két gólig jutott, igaz, ehhez öt kísérlet kellett. A magyar csapat legjobbja a statisztika alapján is Kiss Gergely volt: szintén ötször lőtt kapura, és három gólt szerzett.

A horvátoknál a hosszabbítás és a meccs hőse, Pavo Markovic volt a leghatékonyabb, háromból kétszer talált Szécsi Zoltán kapujába. A szintén kétgólos Samir Barac hatszor lőtt. Boskovic öt, Jokovic négy kísérletéből egyaránt egyszer volt eredményes.

A kapus Franco Vican 21 magyar lövésből 13-at hárított (ez csaknem 62 százalékos védési hatékonyság), míg Szécsi Zoltán 19 horvát próbálkozásból 10-et tudott védeni (53 százalék).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 23:31
×
×
×
×