eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Küzdeni kellett a románok ellen

Hibátlan mérleggel jutott be a negyeddöntőbe az olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese a csoportkör záró fordulójában küzdelmes meccsen 11-9-re nyert Románia ellen.

Az első negyed a gólok helyett inkább a birkózásról szólt, a magyar csapat az utolsó másodpercekben kiharcolt büntetőből szerzett vezetést.

Kásás Tamás ötméteresére a második játékrész elején Radu válaszolt, ez pedig feltüzelte a magyarokat: Molnár Tamás, Kásás, majd Varga Dénes révén 4-1-re alakult az állás, de a nagyszünet előtt szépítettek a románok (4-2).

A pihenő után Kásás harmadik gólját dobta, ezután viszont ismét magára talált az ellenfél, és felzárkózott egy gólra (5-4). Még mielőtt vérszemet kaptak volna a románok, Madaras Norbert és Szívós Márton is betalált (7-4).

A záró felvonás gólpárbajt hozott, ezt a románok nyerték 5-4-re, míg a meccs 11-9-es magyar sikert hozott. A mezőny legjobbja a négygólos Kásás Tamás volt.

A magyar válogatott az elődöntőbe kerülésért az Egyesült Államok-Németország párharc továbbjutójával küzd meg szerdán.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×