eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gólzáporos meccsen avatták fel az új Wembley Stadiont

Az angol és az olasz U21-es labdarúgó válogatott barátságos mérkőzésével nyitotta meg kapuit az új Wembley Stadion. Az összecsapás remek játékot és 3-3-as döntetlent hozott.

A több mint 800 millió fontos beruházással épült létesítményben alig 25 másodpercet kellett várni az első gólra, ugyanis Giampaolo Pazzini, a Fiorentina játékosa ennyi idő alatt szerzett vezetést az azzuriknak.

A szigetországiak részéről David Bentley egy nagyszerű szabadrúgással a 31. percben vált "halhatatlanná", majd Wayne Routledge a fordulás után már a vezetést is megszerezte Stuart Pierce együttesének. A britek nem sokáig örülhettek, hiszen Pazzini egy szöglet utáni kavarodást követően rögtön egyenlített.

Öt perccel később Matt Derbyshire ismét az angolokat hozta előnybe, de Pazzini ezen a délutánon tarthatatlannak bizonyult és másodszor is egyenlített, beállítva ezzel a végeredményt.

A találkozót hatvanezer szurkoló tekinthette meg. Az első felnőtt tétmérkőzést - az FA Kupa fináléját - május 19-én rendezik az újjávarázsolt Wembleyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×