eur:
388.97
usd:
363.35
bux:
68165.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Zidane Materazzi miatt nem játszik az Európa-válogatottban

Ritkaság - vagy ha a futball XXI. századi történetét nézzük: példátlan -, hogy egy gálameccsre olyan erős válogatott álljon össze, mint amilyennel az Európa-válogatott az Old Traffordon a Manchester United ellen szerepel. Maldini, Ronaldo, az olasz világbajnokok krémje, Gerrard és Ibrahimovic egy csapatban. Kár, hogy Ronaldinho, Zidane és Beckham lemondta a fellépést... Persze, így is sztárokat láthatunk kedd este két, Magyarországon látható sportcsatornán is.

A találkozó apropóját két félévszázados jubileum adja: egyrészt 50 éve, 1957. március 25-én írták alá az Európai Unió elődje, az Európai Gazdasági Közösség megalapítását jelentő római egyezményt, másrészt a mérkőzést az európai szövetséggel közösen rendező Manchester United az 1956-1957-es szezonban szerepelt először a nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligája elődjét jelentő Bajnokcsapatok Európa-kupájában.

A mérkőzésre az UEFA a tavaly az olasz válogatottal világbajnoki címet nyert Marcello Lippit kérte fel "szövetségi kapitánynak" - Lippi pedig elsősorban korábbi játékosaira épített.

Öt olasz világbajnok utazott Manchesterbe, a válogatottsági rekordot tartó korábbi csapatkapitány, Paolo Maldini társaságában.

Meghívást kaptak a Barcelona legjobb védői - ám klubtársuk, Ronaldinho az utolsó pillanatban lemondta a meghívást. Egyébként nem csak ő kapott felkérést a brazilok közül: "vendégjátékosként" Juninho Pernambucano, Mancini és Ronaldo pályára is lép majd az Európa-válogatottban.

Lippi meghívta David Beckhamet, aki 2003-as klubváltása óta először játszott volna a Manchester United ellen, az Old Traffordon. Az angol válogatott korábbi csapatkapitánya ott lesz a stadionban, de sérülése miatt nem játszhat.

Zinedine Zidane ellenben nem lesz ott: lemondta a szereplést. Marcello Lippi szerint nem ő, hanem az UEFA hívta meg a nyáron visszavonult, de azóta több, jótékony célú mérkőzésen szerepelt francia világsztárt, aki azonban nemet mondott, arra hivatkozva, hogy Marco Materazzival nem kíván egy csapatban futballozni.

A meccs sajtótájékoztatóját egyébként - kivételes, de érthető módon - nem a magyar idő szerint kedd este kilenc órakor kezdődő találkozó színhelyén, az Old Traffordon, hanem az Európai Unió székhelyén, Brüsszelben tartották.

Ezen Michel Platini, az UEFA elnöke egy 27-es számmal ellátott mezt ajándékozott José Manuel Barrosónak, az Európai Unió elnökének, utalva arra, hogy a szervezetnek immár 27 ország a tagja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×