eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ki lesz hétfőn a Real Madrid edzője?

Fabio Capello megtörten mondta a Bayern München elleni BL-kiesés után: "A sorsom a vezetők kezében van. Akárhogy döntenek, el kell fogadnom." A Real Madrid edzője arra számított, hogy már a Barcelona elleni, szombat esti találkozón sem ő vezeti a csapatot, ám a pillanatnyi állás szerint hétfőig biztosan marad. Akkor ellenben összeül az igazgatótanács...

Nem akadt népszerűtlenebb edzője az utóbbi fél évszázadban a Real Madridnak Fabio Capellónál. Pedig óriási lelkesedéssel várták a szurkolók tavaly nyáron az olaszt, akinek nem felejtették el, hogy az 1996-1997-es idényben (korábbi egyetlen, a Bernabéuban töltött szezonjában) bajnoki címet nyert a csapattal.

Semmi sem megy jól azonban a csapat háza táján Capello érkezése óta. A Bernabéuban vészes gólszegénységben szenved a gárda - modernkori története során még egyetlen szezonban sem szerzett hazai pályán ilyen kevés gólt -, nézhetetlen lett a játék, s emiatt "szerethetetlen" a csapat.

Fabio Capello eredeti elképzelései sorra csődöt mondtak, emiatt fél éve állandóan felforgatja a csapatot, miközben, talán Raúl kivételével, minden kreatív játékosával összeveszett.

A mellőzötteknek kellett volna megmenteniük

Szerda este azoknak kellett volna megmentenie őt és a csapatát, akikről soha nem titkolta, hogy legszívesebben egy pillanat alatt kitenné a szűrüket a Bernabéuból, s akiket indokolatlanul mellőzött az utóbbi hetekben. Guti, Cassano és Robinho beállítása után pedig jobb lett a Madrid játéka - s ez a tény csak aláhúzta, Capello hibázott a csapatösszeállításnál.

Robinho, például, aki alig tíz percet kapott, három nappal korábban, a Getafe ellen egyenesen a csapat legjobbja volt. Münchenben mégsem fért be a kezdő csapatba...

Don Fabio szerint csapata azért esett ki a Bajnokok Ligájából, mert a madridi mérkőzés utolsó perceiben, illetve a müncheni találkozó első pillanataiban egy-egy ajándék gólt adott csapata a Bayernnek. Azt is mondta, noha aligha van igaza ebben, hogy Oliver Kahnnak több védeni valója volt szerda este, mint Iker Casillasnak.

Hétfőn meneszthetik

Ám a lényegről nem beszél: olyan volt a Madrid játéka, mint az állatorvosi ló. A szezon minden "betegségét" diagnosztizálni lehetett volna rajta.

Fabio Capello állítólag fel volt rá készülve, hogy már csütörtökön meneszti a vezérkar - a döntésre azonban hétfőig várni kell. Pedja Mijatovics sportigazgató szerint a Barcelona elleni El Clásicón mindenképpen az olasz edző ül majd a kispadon, s majd hétfőn ül össze az igazgatótanács, hogy "elemezze a helyzetet". (Persze, manapság a Madridnál semmit sem lehet biztosra venni...)

Bár Capello szerint a bajnokság megnyerésére még reális esély van, nyilvánvaló: ha a Barcelonától kikap a Real Madrid, hétfőn felmentik Fabio Capellót. Az Európában talán legismertebb fogadóiroda 1,83-szoros pénzt fizet a Barcelona, s 4,15-szörös a Madrid győzelmére...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×