eur:
391.26
usd:
366.51
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

"Kaká-függők vagyunk"

A Bajnokok Ligája nyolc továbbjutott csapatából egyedül az AC Milan kényszerült hosszabbításban játszani - e logikát követve azt is mondhatjuk, a piros-feketék szenvedtek meg a leginkább a továbbjutásért. A csapat háza táján mégis felhőtlen a boldogság. Silvio Berlusconi, a főtulajdonos és volt miniszterelnök egyenesen úgy véli, a Milan a nyolc, versenyben maradt csapat közül a legerősebb.

Berlusconi szerint a Milan kivételes erejét jelzi, hogy egyedüliként (!) őrizte meg a helyét a tavalyi negyeddöntősök közül. Egyébként is: ha az elmúlt fél évtizedet tekintjük, a Milan kiemelkedik a mezőnyből, minden esztendőben bejutott legalább a legjobb nyolc közé, sőt 2003-ban nyert, 2005-ben pedig döntőt játszott. Most megint páratlan esztendőt írunk...

A klub ügyvezető elnöke, Adriano Galliani hasonló tónusban fogalmazott: "Mindig is mondtam, a Bajnokok Ligája más, mint a hazai bajnokság. Oda valami különlegesség is kell. Elég csak a Liverpool példáját említeni, az angol csapat nem tartozik a Premiership legjobbjai közé, a Bajnokok Ligájában azonban mindig kiválóan teljesít."

Galliani reflektált Francesco Totti szavaira, aki szeretné a negyeddöntőben a Milant a Roma ellenfelének kapni. "Nekünk nincs kívánságellenfelünk, de a Romát el akarjuk kerülni. Azt szeretnénk ugyanis, hogy mindkét olasz csapat még messzebbre jusson."

Totti egyébként maga is hozzátette, a legszívesebben a döntőben játszana a Milan ellen, de most sem bánná, ha összekerülne a két csapat. Kívánsága egyébként érthető, a Roma ebben a szezonban megverte a Milant bajnoki mérkőzésen a San Siróban, és kiejtette az Olasz Kupából.

Gallianinak akadt néhány jó mondata Carlo Ancelottival kapcsolatban is: "Sokaknak nem tetszett az utóbbi időben, hogy csak egy csatárral játszunk, de a Celtic elleni találkozó megmutatta, Carlónak volt igaza. Kaka így a kedvenc posztján, a csatár mögötti szabad területen játszhat. Ráadásul megerősödött a középpálya, Massimo Ambrosini élete legjobb formájában játszik, az utóbbi hetekben óriási szolgálatokat tett a csapatnak."

Galliani kitért arra is, hogy szerinte, ha Ronaldinho el akarja hagyni Spanyolországot - és az alelnöki titulust viselő ügyvezető szerint a BL-kiesés után erre egyre nagyobb az esély - a Milan számára a legvalószínűbb célpont.

Ugyanakkor Galliani megerősítette: Ronaldinho esetleges érkezése semmiképpen sem jelentené azt, hogy lemondanak Kakáról.

Carlo Ancelotti szavai csak aláhúzták mindezt: "Az utóbbi hetekben Kakát sokan bírálták, mondván, nincs jó formában. Most megmutatta, mit tud. Ha valaki azt mondja nekem, hogy a játékunk Kaká-függő, nem sértődöm meg. Ez ugyanis az igazság."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×