eur:
389.09
usd:
363.7
bux:
67993.16
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Miért nem akar senki a Milanhoz szerződni?

A Milan csak tétmeccseinek felét tudta 2006 őszén megnyerni - nem csoda, hogy mostanában egyetlen elégedett ember sem akad a klub háza táján. Sőt, az sem csodálható, hogy a piros-feketék nagyon is csipkedik magukat a hétfőn kezdődött átigazolási időszakban.

Alkalmasint öt rövid pontban (a Sports Illustrated szaklapot is felhasználva) összefoglalható, miért vergődött 2006 őszén a Milan.

1.: A bundabotrányból fakadó nyári hercehurca tönkretette a csapat felkészülését.
2.: Elöregedett a keret, különös tekintettel a védelemre.
3.: A világbajnokságról aranyéremmel hazatért sztárok mentálisan fáradtak voltak szinte az egész félévben.
4.: Példátlan sérüléshullám sújtotta a gárdát.
5.: Nem sikerült megfelelő játékossal helyettesíteni Andrij Sevcsenkót.

Sőt általában nem sikeres a Milan az átigazolási piacon. Gilardinót leszámítva ugyanazok a kulcsemberek, akik a három évvel ezelőtti (!) bajnoki címnyerés idején voltak - mínusz Sevcsenko.

A vezérkar a csapat átszervezését ígéri néhány halovány utalásban, de egyelőre többet hallani arról, ki nem akar a Milanhoz szerződni.

Aligha meglepő, hogy Ronaldinhót nem tudta megszerezni Olaszország valaha volt legsikeresebb BEK-, illetve BL-szereplője, s valljuk be, nincs sok esély a még csak lábadozó Samuel Eto'o megszerzésére sem. Antonio Cassano kölcsönvételét sokan már tényként kezelték, utóbb kiderült, még az az üzlet sem köttetett meg.

Szeretett volna Ancelotti edző új kapust kapni Dida mellé, sőt hosszabb távon Dida helyére. Ám a kiszemeltekkel nem volt szerencséje.

Buffon, ha elhagyja a Juventust, Olaszországon belül csak az Interhez megy - legutóbb szó szerint azt mondta: "Nem ígérem a Juve szurkolóinak, hogy soha nem szerződöm át az Interhez" - a vb-keret harmadik számú kapusa, Amelia pedig, bár sokan szinte biztosra vették, hogy már januárban a Milanhoz igazol, a napokban három évvel meghosszabbította a szerződését a Livornóval.Kellene egy középső védő is a piros-feketéknek, a klub a francia Mexésért cserébe Kaha Kaladzét, s pénzt is ígért az AS Romának.

A bordó-sárgák azonban - valljuk be, érthetően - nem kapkodnak az igennel. Mint ahogy a Lazio sem akar üzletet kötni: Lotina elnök nem hajlandó lemondani világbajnok jobbhátvédjéről, Massimo Oddóról, aki egyébként a Milan nevelése.

Ancelotti a jobbhátvéddel kapcsolatban türelemre intett: bár sokan azt hitték, Oddo már velük tart a január tizedikéig tartó máltai edzőtáborozásra, az, hogy egyelőre nem szerződött le, nem jelenti azt, hogy a hónap végéig nem is fog.

Ugyanakkor, ha a klub biztos lenne Oddo megszerzésében, aligha "támadná" a Barcelona brazil világbajnokát, Bellettit is.
Az edző egyébként nagyon dicsérte a fiatal argentin Grimit - alkalmasint nem is tehet mást, az egyetlen új szerzeményt ünnepelni illik.

Persze, lehet, hogy hamarosan további játékosok is érkeznek a csapathoz. A vezérkar csatárt akar, ezért vette fel a kapcsolatot a Juventusszal a bolgár Bozsinov, az Udinesével Iaquinta, sőt az Arsenallal a Derby Countynak kölcsönadott, az Inter által is kiszemelt fiatal olasz, Lupoli ügyében.

Szeretne a Milan a Világkupa-győztes Internacional Porto Alegréből is erősíteni: mind a szélsőhátvéd Ceara, mind a mindössze 17 éves, s közel ugyanannyi millió dollárra tartott Alexandre Pato nagyon érdekli. Alkalmasint minden felsorolt közül, hosszútávon utóbbi kettővel járna a legjobban a Milan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×