eur:
389.55
usd:
361.92
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Egy kicsit megnőtt az étvágyunk"

Cseh László aranyérmet, Kerékjártó Tamás bronzérmet szerzett 200 méter vegyesen a Helsinkiben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság első napján. A nőknél 200 pillangón Boulsevicz Beatrix ezüstérmes lett. Kiss László szövetségi kapitány elégedett a nyitónap eredményeivel.

Hogyan értékeli a csütörtöki nap eredményeit?

Tisztességes helytállás volt. Magáért beszél a három érem, a további jó helyezések, országos csúcsok, úgyhogy soha ne legyen ennél rosszabb!

Cseh László aranyérme gyakorlatilag papírformának számít, de az idejével, teljesítményével mennyire elégedett?

Mint azt a verseny előtt is jeleztem, Cseh László a márciusi világbajnokságra készül, így teljesen más munkát végez, mint tavaly. Õ magától sokkal többet várt, ami egyáltalán nem baj egy versenyzőtől, de az edzők azért vannak, hogy felülbírálják. Itt kötelező győzelem van 200-on is, és 400 vegyesen is, de elsősorban a melbourne-i világbajnokságra összpontosítunk.

A hölgyeknél 200 méteren a lengyel Jedrzejczakot nem lehetett legyőzni, új Európa-csúccsal szerzett aranyérmet. Boulsevicz Beatrix viszonylag könnyen lett második. Csalódott volt a versenyző az ezüstérem után?

Ötvenes és huszonötös medencében is Jedrzejczak világ- és Európa-bajnok, emellett olimpiai bajnok is. Tavaly az ominózus karambolja miatt nem indult decemberben, hiszen kórházban feküdt, de már a nyári Európa-bajnokságon 50-es medencében abszolút magabiztosan nyert. Ilyen szempontból tehát nem született meglepetés. Boulsevicz Bea viszont rövidpályán megelőzte azokat a versenyzőket, akiktől az 50-es medencében kikapott. Dicséretes Beának az eredménye, hiszen javított a tavalyi legjobbján.

Kerékjártó Tamás Cseh Lászlóval együtt állhatott a dobogóra 200 vegyesen. Mennyire várta azt, hogy most is dobogóra áll, akárcsak a normál pályás Európa-bajnokságon Budapesten?

Egy kicsit megnőtt az étvágyunk. Azt szerettük volna a délelőtti előfutamok után, hogy megtartsa a második helyét, azonban a litván fiú megelőzte őt. Tamás Amerikában készül, és egyetemre jár, ilyen szempontból nehezebb átállással küszködik. Minden dicséret Kerékjártó Tamásé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×